مولوی عبدالحمید در نماز جمعه اهل‌سنت زاهدان
مولوی عبدالحمید در مراسم نماز جمعه زاهدان ضمن استقبال از سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب و تاکید بر دوری از اهانت به مقدسات مذاهب، ممانعت از برگزاری نماز در بعضی شهرها را نوعی اهانت به مذاهب عنوان کرد و آن را مغایر با دیانت، قانون اساسی و دیدگاه‌های مسئولین نظام دانست.
کد خبر: ۳۰۰۵۱۶
تاریخ انتشار: ۰۲ مهر ۱۳۹۵ - ۱۸:۰۸ 23 September 2016
به گزارش خبرنگار تابناک سیستان و بلوچستان از محل مسجد مکی زاهدان، امام‌جمعه زاهدان در این مراسم به سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب که بر لزوم اجتناب از اهانت به بزرگان اهل‌سنت تاکید کرده بودند، اشاره کرد و گفت رهبر معظم انقلاب هفته‌ی گذشته سخنان بسیار زیبا و ارزشمندی ایراد کردند که هم در داخل کشور تاثیرات بسیار مثبتی برجا گذاشت و سبب خوشحالی و خرسندی بسیاری از مردم ایران شد و هم در خارج از کشور بازتاب خوبی داشت.
وی در ادامه افزود رهبر معظم انقلاب در این سخنان‌شان تاکید کردند که ناسزاگویی به بزرگان اهل‌سنت بر خلاف سیر‌ه‌ی ائمه و کار شیعه‌ی انگلیسی است. ما نیز در مقابل تاکید می‌کنیم که ناسزاگویی به بزرگان شیعه و فرق و مذاهب اسلامی کار سنی انگلیسی است. معنای سخنان رهبر انقلاب آن است که هر کس به مقدسات مذاهب اهانت کند در راستای سیاست‌های انگلیس و آمریکا فعالیت کرده است که دنبال ایجاد اختلاف بین مذاهب هستند. لذا به‌هیچ‌وجه نباید به مقدسات شیعه و سنی اهانت شود.
امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان افزود رهبر معظم انقلاب در جایی دیگر از این سخنان‌شان فرموده‌اند: «احساسات اهل‌سنت را تحریک نکنید». ما نیز متقابلا همین اعتقاد را داریم که نباید احساسات هیچ‌یک از فرق اسلامی ازجمله شیعه را تحریک کنیم. سخن جالب دیگری که رهبری به آن تصریح کرده‌اند آن است که «تحریک احساسات دیگر فِرَق اسلامی موجب ظهور گروه‌هایی همچون داعش است.» اهانت‌ها و تحریک احساسات مذهبی یکی از ریشه‌های افراط‌گرایی در جامعه هستند. ریاست محترم جمهور نیز در سخنرانی‌شان در مجمع عمومی سازمان ملل بر لزوم «ریشه‌یابی افراط‌گرایی و مبارزه با آن» تاکید کردند. رهبر معظم انقلاب پیش از این نیز به صراحت اهانت به ازواج مطهرات رسول اکرم صلی‌الله‌علیه‌وسلم را «اهانت به آن‌حضرت» دانستند. سخنان رهبر معظم انقلاب در وحدت جهان اسلام و وحدت شیعه و سنی بسیار تاثیرگذار هستند.
مولوی عبدالحمید در ادامه‌ی خطبه های نمازجمعه زاهدان ممانعت از برگزاری نماز را نمونه‌ای از اهانت به مذاهب دانست و خاطرنشان کرد علاوه بر اهانت به مقدسات و بزرگان مذاهب، اهانت‌های دیگری نیز هست که شیعه و سنی باید از آنها اجتناب کنند. تمسخر نمازِ شیعه یا سنی و یا ممانعت از برگزاری نماز که در بعضی مناطق کشور صورت می‌گیرد، به نوع خودش توهین به نمازگزار، اعم از شیعه و سنی، و اهانت به مذاهب محسوب می‌شود.
ایشان ممانعت از برگزاری نماز را بر خلاف سیره‌ی ائمه‌‌ی اهل‌بیت دانست و گفت در هیچ جایی از سیره‌ی ائمه‌ی اهل‌بیت نیامده است که در مورد برگزاری نماز از خودشان تنگ‌نظری نشان داده باشند. شیوه‌ی رسول اکرم صلی‌الله‌علیه‌وسلم و شیوه‌ی ائمه اهل‌بیت و سایر بزرگان،‌ِ آزادی در برگزاری مراسم دینی و عبادی است.
مدیریت دارالعلوم زاهدان در ادامه افزود نماز یک امر خیر است که طبق تاکید قرآن مجید و توصیه‌های بزرگان باید هر مسلمانی در انجام امر خیر همکاری داشته باشد. اگر سُنی یا شیعه‌ای نماز می‌خواند ما باید زمینه اقامه نماز را برایش فراهم کنیم. قانون اساسی جمهوری اسلامی نیز بر این امر تصریح دارد که تمام ادیان و مذاهب باید بتوانند آزادانه طبق عقیده و فقه خودشان خداوند را بندگی کنند و مراسم عبادی‌شان را برگزار نمایند.

وی در ادامه تاکید کرد بنده خطاب به کسانی که برای برگزاری نماز ممانعت و تنگی ایجاد می‌کنند اعلام می‌کنم که چنین اقداماتی مغایر با قانون اساسی جمهوری اسلامی و بر خلاف مسیر دیانت و مسیر بزرگان و در رأس آنان رهبر معظم انقلاب است. مطمئناً رهبر معظم انقلاب و سایر بزرگان نظام با هر بی‌حرمتی به‌ویژه به برادران اهل‌سنت مخالف‌اند. لذا نباید کسی مانع برگزاری نماز مردم شود، بلکه بگذارد نمازش را در مسجد یا نمازخانه‌اش اقامه کند؛ این دغدغه‌ای است که خدمت مسئولین محترم عرض می‌کنم.
امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان خاطرنشان شد چنین اقداماتی به شدت به وحدت ضربه وارد ‌کرده و برای افراط‌گرایان خوراک درست می‌کند، لذا نباید برای افراط‌گرایان فرصت سوءاستفاده و تحریک احساسات دیگران را فراهم کنیم. اعتدال، برادری و وحدتی که امروزه در کشور حاکم است برای ما و تمام ملت ایران ارزشمند است. نباید به افراد تنگ‌نظر اجازه داده شود با اِعمال سلیقه و بر خلاف اسلام، جمهوری اسلامی و قانون اساسی عمل کنند، زیرا در اسلام و در جمهوری اسلامی تنگ‌نظری وجود ندارد.
وی در پایان این بخش از خطبه ها تاکید کرد بنده به صراحت اعلام می‌کنم و همه‌ی ما نیز بر این امر واقفیم که امروزه دشمنان اسلام که در بین کشورهای اسلامی، به‌ویژه در خاورمیانه تفرقه ایجاد کرده‌اند و همواره تلاش می‌کنند که بین مذاهب اسلامی اختلاف ایجاد کنند، در ایران اسلامی ناکام مانده‌اند. ما همواره به اندازه‌ی توانایی خودمان در مقابل افراط‌گرایی و تندروی ایستاده‌ایم و خواهیم ایستاد. ما در راستای هر امری که به وحدت امت اسلامی بینجامد تلاش خواهیم کرد و از مسئولین نیز درخواست داریم جلوی تندروهایی را که مانع برگزاری نماز می‌شوند بگیرند.

امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان در ادامه‌ی سخنانش با اشاره به موضوع مبارزه دولت با قاچاق کالا، اظهار داشت: اداره تعزیرات استان [سیستان‌وبلوچستان] به کسبه و بازاریان اطمینان داده است که در روند مبارزه با قاچاق کالا کاری با مغازه‌داران نخواهد داشت.
وی در ادامه به اهمیت استفاده از تولیدات داخلی اشاره و گفت: دغدغه‌ای که رهبر معظم انقلاب دارند و این باید دغدغه‌ی همه‌ی ما باشد استفاده از تولیدات داخلی‌ست. در این زمینه اولا باید فرصت کافی داده شود تا در این راستا فرهنگ‌سازی صورت گیرد؛ باید عموم مردم را تشویق کنیم تا از تولیدات داخلی استفاده کنند. ثانیاً قیمت تولیدات داخلی نباید زیاد بالا باشد، بلکه باید با قیمت مناسب و با کیفیت بالا در اختیار مردم قرار گیرند. دولت باید مالیات را از تولیدات داخلی بردارد و یا آن را به حداقل برساند.
خطیب جمعه زاهدان برنامه‌ریزی جداگانه و کارشناسانه را برای استفاده از تولیدات داخلی پیشنهاد داد و گفت به نظر بنده برای اقتصاد مقاومتی و افزایش مصرف تولیدات داخلی باید به‌صورت جداگانه برنامه‌ریزی صورت گیرد. باید کارشناسان ماهر و باتجربه در این زمینه برنامه‌ریزی کنند و تا توازن برقرار شود و تولیدات داخلی تحت نظر کارشناسان ماهر به خارج صادر شوند و پول و سرمایه به داخل برگردد.

مولوی عبدالحمید در بخش نخست خطبه ها، ضمن خیرمقدم به مدیرکل آموزش و پرورش استان سیستان‌وبلوچستان که در رأس هیئتی در مراسم نماز جمعه زاهدان شرکت کرده بود، پیرامون اهمیت فراگیری علم و اهتمام به امر آموزش مطالبی ایراد کردند. وی پس از تلاوت آیه «یؤتی الحکمة من یشاء و من یؤتی الحکمة فقد أوتی خیرا کثیرا»، اظهار داشت: آموزش و تعلیم برای هر ملتی در دنیا مهم و حیاتی است. در طول تاریخ، بشر هر چه داشته از برکت تعلیم است. بشر بدون آموزش و تعلیم به جایگاهی که باید برسد نمی‌رسد.
وی ادامه داد علم و دانش در ترقی، پیشرفت و خوشنامی ملت‌ها بسیار مؤثر است. ملت‌ها از طریق علم و دانش می‌توانند به قله‌های ترقی، اعم از عرصه‌های دینی و دنیوی، دست حاصل کنند. لذا آحاد ملت‌ها باید برای تعلیم و تربیت فرزندان‌شان اهمیت قایل باشند. در سطح دنیا مردم دارای هر اعتقاد و منشی که باشند باید برای تعلیم فرزندان‌شان اهمیت قایل باشند و آن را مهم و حیاتی بدانند.
امام‌جمعه زاهدان مبارزه با جهل و بی‌سوادی را بزرگترین جهاد دانست و گفت بی‌سوادی و جهالت بزرگترین تهدید برای بشر، منطقه و کشور محسوب می‌شود و مبارزه با جهل و نادانی و بی‌سوادی بزرگترین جهاد و مبارزه است. مقابله با بی‌سوادی نه‌تنها وظیفه‌ی وزارت آموزش و پرورش و دولت، بلکه وظیفه تمام خانواده‌ها اعم از والدین، بزرگان اقوام، علما و اندیشمندان و سایر اقشار جامعه است. همه باید با یکدیگر همکاری کنند تا مسأله آموزش و پرورش با خلل مواجه نشود.
وی در ادامه خطاب به والدین گفت: باید هر وسیله‌ای را که در امر تحصیل و تعلیم فرزندان خلل ایجاد می‌کند از آنان دور نگه دارید. فرزندان‌تان را دریابید و برای آینده‌ی آنان برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری کنید، زیرا اینها سرمایه‌های اصلی ما هستند که توجه به امر آموزش و تربیت آنها بهترین دلسوزی است.

مولوی عبدالحمید «ترک تحصیل» و «افت تحصیلی» را بسیار خطرناک دانست و گفت ترک تحصیل و افت تحصیلی خطرناک و نگران‌کننده است. فرزندانی که ترک تحصیل می‌کنند در آینده برای خانواده و جامعه مشکلاتی به‌وجود می‌آورند. والدین و خانواده‌ها باید با آموزش و پرورش و مدارس فرزندان‌شان ارتباط داشته باشند و از وضعیت تحصیلی فرزندان‌شان اطلاع حاصل کنند.
وی در ادامه به افت تحصیلی در استان سیستان‌وبلوچسستان اشاره کرد و گفت: متاسفانه آمار افت تحصیلی در استان سیستان‌وبلوچستان بالاست و این مشکل فقط از طریق آموزش‌وپرورش قابل حل نیست، بلکه همه باید دست به‌دست هم دهند و این مشکل را حل کنند.
وی در ادامه تاکید کرد بسیاری از مدارس آموزش‌وپروش مربوط به 30، 40 سال قبل هستند که فرسوده شده‌اند و نیاز به بازسازی دارند. ما باید با آموزش‌وپرورش در مناطقی که با کمبود کلاس مواجه است همکاری کنیم و منازل خالی خودمان را در اختیار آنها بگذاریم یا اینکه منازلی را اجاره کنیم و در اختیار آموزش و پرورش قرار دهیم. حتی در مناطقی که هیچ مکانی وجود ندارد اگر دانش‌آموزان بتوانند آداب مسجد را رعایت کنند، می‌توانیم مسجد را برای تعلیم و آموزش به این امر اختصاص دهیم.

 خطیب جمعه اهل‌سنت زاهدان در پایان خطبه ها به مناسبت "هفته‌ی دفاع مقدس” اشاره کرد و ضمن گرامی‌داشت این هفته، اظهار داشت: ملت و دولت و نیروهای مسلح ما در هشت سال جنگ تحمیلی تجربیات بسیار بزرگی کسب کردند که این تجربیات به افزایش استحکام ما کمک می‌کنند.
مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی که در بین اهل سنت ایران لقب شیخ‌الاسلام دارد در خاتمه گفت در این جنگ هشت‌ساله، ملت ایران اعم از شیعه و سنی در کنار یکدیگر از وطن ایران دفاع کردند و در این راه به شهادت رسیدند، امروز نیز همین آمادگی را داریم که از تمامیت ارضی کشورمان دفاع کنیم.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار