رئیس جدید اداره کل محیط زیست سیستان و بلوچستان از استقرار تیم های سرشماری زمستانه محیط زیست سیستان و بلوچستان در مناطق مختلف استان خبر داد.
کد خبر: ۳۶۲۵۱۳
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۵ - ۲۲:۲۶ 17 January 2017
به گزارش تابناک سیستان و بلوچستان نیره پورملائی مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: تیم های کارشناسی اداره کل با آغاز فصل سرشماری در سایت ها و مناطق مختلف استان مستقر شدند. پورملائی مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: تیم های کارشناسی اداره کل با آغاز فصل سرشماری در سایت ها و مناطق مختلف استان مستقر شدند.
پورملائی افزود: سرشماری زمستانه پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی مانند سنوات گذشته بطور همزمان در سراسر جهان در ماه ژانویه در سیستان و بلوچستان نیز آغاز گردید.
وی بیان داشت: سیستان و بلوچستان با بیش از 36 سایت سرشماری پرندگان مهاجرِ زمستان گذران، همه ساله میزبان جمعیت های متنوعی از پرندگان آبزی و کنارآبزی می باشد.
پورملائی ادامه داد: سایت های شاخص و مهم استان نظیر: خورباهو، خلیج گواتر، خورپزم، خورگالک، خور تنگ، سد خیرآباد، چاه نیمه ها و ... می باشد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گفت: گونه های شاخص سرشماری شامل انواع: حواصیل ها و اگرت ها، فلامینگوها، پلیکان خاکستری، انواع سلیم ها و تلیله ها، انواع آبچلیک ها، انواع اردک ها، انواع کاکایی ها، و پرستوهای دریایی و ... می باشد.
گفتنی است با آغاز فصل سرما در مناطق سردسیر جهان انواع پرندگان برای زمستان گذرانی به سواحل زیبای مکران کوچ کرده اند که پرواز و سر و صدای آنان برای مردم محلی و مسافران جذابیت خاصی دارد و حضور پرندگان آبزی و کنار آبزی در طول نوار ساحلی بنادر چابهار و کنارک به همراه سایر جاذبه های زیست محیطی جلوه ویژه ای به طبیعت منطقه داده است.
سیستان و بلوچستان با توجه به قرار داشتن در مسیر مهاجرت پرندگان مناطق سردسیر هر سال از اواخر پاییز تا اوایل بهار میزبان گونه های مختلف پرندگان آبزی و کنار آبزی است.
سواحل دریای عمان در محدوده چابهار و کنارک به دلیل آب و هوای مساعد و بهاری علاوه بر میزبانی پرندگان، میزبان مهمانان زیادی از نقاط مختلف کشور و سیستان و بلوچستان است که می خواهند چند روزی از برف و سرما دوری و با حضور در این منطقه به گردش و تفریح بپردازند.
آب های ساحلی متصل به اقیانوس، سواحل شنی، ماسه ای و صخره ای، انواع جاذبه های طبیعی از جمله کوههای مریخی(مینیاتوری) به موازات دریا از منطقه کچو تا نزدیکی خلیج گوادر، تپه گل فشان در شمال غرب چابهار، رشته ارتفاعات فرسایش یافته در مسیر جاده ساحلی چابهار ـ گوادر و چابهار ـ کهیر، تمساح منحصربه فرد پوزه کوتاه و درختان انجیر معابد نعمت های خداوندی موجود در این گوشه از ایران اسلامی است که می تواند برای گردشگران داخلی و خارجی زیبا و دیدنی باشد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست چابهار چندی پیش گفته بود شهرستان های چابهار و کنارک در نیمه دوم سال هوای مساعد و بهاری دارند که علاوه بر اشتیاق زیاد هموطنان برای مسافرت به این مناطق، همه ساله میزبان هزاران پرنده از دور دست ترین نقاط جهان هستند.
اشرفعلی حسینی افزود: بر اساس آمار امسال 84 گونه با 59 هزار و 653 قطعه پرنده به سواحل مکران در محدوده جنوب سیستان و بلوچستان مهاجرت کرده اند و در 22 سایت در حال زمستان گذرانی هستند.
وی ادامه داد: بیشترین جمعیت پرندگان مهاجر با 27 هزار قطعه پرنده مربوط به خور باهو و خلیج گواتر است و تا اوایل بهار پرندگان در این مناطق حضور دارند.
وی بیان کرد: در سواحل مکران انواع پرندگان از گونه های شاخص نظیر پلیکان خاکستری، فلامینگو، باکلان، انواع حواصیل و اگرت ها، کاکایی ها، آبجلبک ها، عقاب دریایی دم سفید، پرستوها، عقاب شاهی، پرندگان شکاری مثل عقاب ماهیگیر و غیره مشغول به زمستان گذرانی هستند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست چابهار دلیل مهاجرت پرندگان به سواحل سیستان وبلوچستان را امنیت خوب زیستگاهها، تالاب ها و خورها، هوای معتدل و مطلوبیت زیستگاه در فصل زمستان عنوان کرد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار