پس از یک ماه
دود ناشی از آتش‌سوزی هورالعظیم صبح امروز بار دیگر آسمان شهر اهواز را فرا گرفت اما با این حال خبرها از متوقف شدن عملیات اطفای حریق حکایت می‌کند.
کد خبر: ۶۴۳۶۰۱
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۸ 15 August 2018

دود ناشی از آتش‌سوزی هورالعظیم صبح امروز بار دیگر آسمان شهر اهواز را فرا گرفت.

دود آتش‌سوزی در یک ماه اخیر موجب مختل شدن کار و زندگی مردم شهرهای بستان، سوسنگرد، هویزه و رفیع در غرب استان خوزستان شده و مردم اهواز و شهرهای مرکزی استان را نیز در برخی از روزها کلافه کرده است.

توقف عملیات اطفای حریق

 عملیات اطفای حریق هورالعظیم به وسیله بالگردها و هواپیماهای آبپاش با تأخیر زیادی آغاز شد ولی با وجود تلاش‌های صورت گرفته نیز نتیجه بخش نبود و در یک هفته اخیر متوقف شده است.

هورالعظیم به دلیل عدم دریافت آب از رودهای کرخه و دجله در بخش‌های ایرانی و عراقی خود به شدت کم آب است و به گفته رئیس محیط زیست خوزستان تنها با آبگیری هور می‌توان به خاموشی آتش آن امیدوار بود.

لاهیجان زاده گفت: این دود علاوه بر گاز، حاوی ذرات دوده (ذرات ریز با اندازه 2.5 میکرون) است و آلودگی هوای شهرها را گاهی تا بیش از چهار برابر حد مجاز بالا می برد.

مخالفت سازمان آب و برق با تأمین حق‌آبه هور

دود ناشی از آتش‌سوزی هورالعظیم در یک ماه گذشته مشکلات تنفسی بسیاری را برای مردم غرب استان به وجود آورده و تعداد زیادی را راهی مراکز درمانی کرده است اما سازمان آب و برق خوزستان تاکنون زیر بار آبگیری هورالعظیم و حل این مشکل نرفته است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان در این رابطه اظهار کرد: اگر فرض بر این است که تنها راه خاموش کردن هور رهاسازی آب از پشت سد کرخه باشد چه مکانیزم و کنترلی برای آب طول مسیر وجود دارد تا 17 تا 18 هزار هکتار شلتوکی که در طول مسیر است آب را برداشت نکنند.

شبه عنوان کرد: در حال حاضر ورودی آب به کرخه نسبت به پارسال 21 درصد و نسبت به شرایط طول ماه 44 درصد کاهش دارد.

وی با تأکید بر اینکه شرایط فعلی ذخایر آبی ما عادی نیست و هرگونه رهاسازی ریسک به شمار می‌رود، بیان کرد: با رها سازی آب در هور یعنی ما داریم با ذخایر پاییزمان ریسک می‌کنیم.

عراق نیز هفته‌های ناآرامی را در جنوب سپری کرده و دولت آن توجه چندانی به آتش‌سوزی هور نداشته و تنها به درخواست کمک از سازمان‌های بین‌المللی برای خاموش کردن آتش هور و نجات جان ساکنان آن اکتفا کرده است؛ آنها ترکیه را به دلیل ساخت سدهای متعدد بر روی رودخانه‌های دجله و فرات، عامل بحران کم‌آبی در عراق می‌دانند.

مردم خوزستان با توجه به آثار سوء آتش‌سوزی هور العظیم بر محیط زیست و سلامت‌ خود، از مسؤولان انتظار حل سریع این مشکل را دارند.

در این زمینه باید از ظرفیت دستگاه دیپلماسی برای فشار بر دولت ترکیه جهت رهاسازی آب رودخانه دجله بهره برد و در داخل نیز باید هرچه سریع‌تر نسبت به تأمین حق‌‌آبه هورالعظیم اقدام کرد.

 

منبع: فارس

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار