مولوی عبدالحمید در مراسم نماز جمعه زاهدان:
مولوی عبدالحمید در مراسم نماز جمعه اهل‌سنت زاهدان با بیان اینکه عبادت در دهه اول ذی‌الحجه حتی از جهاد در راه خدا افضل است به استفادۀ از فرصت عشرۀ ذی‌الحجه با انجام اعمال و عبادات بیشتر توصیه و تاکید کرد.
کد خبر: ۷۶۸۴۴۰
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۵ 03 August 2019

به گزارش تابناک سیستان و بلوچستان مولوی عبدالحمید ضمن اشاره به آغاز ماه ذی‌الحجه، بر حسن استفاده از دهۀ اول این ماه تاکید کرد و گفت: در آستانه ماه ذی‌الحجه قرار داریم. خداوند متعال در ابتدای سورۀ «الفجر» به صبح روز عید و دهه ذی‌الحجه سوگند یاد کرده است که بیانگر جایگاه و عظمت این دهه است. خداوند متعال عشرۀ ارزشمند ذی‌الحجه را برای حجاج و برای همه جهانیان فرصت دانسته است، در این دهه حجاج در سرزمین مقدس مکه و در جوار خانه کعبه مناسک حج را انجام می‌دهند.

وی افزود کسانی که توفیق حج و زیارت خانه کعبه را نداشته‌اند باید نهایت استفاده را از دهۀ اول ذی‌الحجه ببرند؛ روزه گرفتن در هر روز از این دهه ثواب روزۀ یک سال را دارد. در حدیث آمده است که عبادت در این ده روز آن‌قدر ارزش دارد که هیچ ایامی این قدر فضیلت ندارد، حتی از جهاد هم افضل است مگر کسی که برای جهاد برود و جان و مال خودش را در این راه از دست بدهد.

 مولوی عبدالحمید در ادامۀ خطبه‌ها پس از تلاوت آیۀ «فَاذْکُرُوني‏ أَذْکُرْکُمْ وَ اشْکُرُوا لي‏ وَ لا تَکْفُرُونِ» [بقره: 152] اظهار داشت: خداوند متعال به ما امر کرده که او را به کثرت یاد کنیم و شکر نعمت‌هایش را به‌جای بیاوریم. بندگان باید قدردان نعمت‌ها باشند و شکر پروردگار را که صاحب نعمت است به‌جای بیاورند. الله تعالی از بندگانِ قدردان که نعمت‌هایش را ببینند و یاد کنند خشنود می‌شود.

این مولوی اهل سنت ضمن تاکید بر «استحضار نعمت‌های مادی و معنوی» اظهار داشت: قرآن گاهی مسلمانان و گاهی تمام انسا‌ن‌ها را خطاب می‌کند که نعمت‌های خدا را ببینند و شکر آنها را به‌جا بیاورید. اگر ما همین نعمت‌هایی را که الله تعالی در وجود ما قرار داده است ببینیم و بتوانیم شکر آنها را با پیروی از پروردگار ادا کنیم محبوب خداوند قرار می‌گیریم. الله تعالی نعمت‌های ارزشمندی را در وجود ما گذاشته است؛ با چشم دنیا را می‌بینیم، با زبان با همدیگر حرف می‌زنیم، با گوش حرف همدیگر را می‌شنویم، با عقل خیر و شرّ را تشخیص می‌دهیم و سایر نعمت‌ها که هر کدام از آنها برای ما منافع بسیار زیادی دارند.

مدیر دارالعلوم زاهدان ادامه داد: هر کدام از این نعمت‌ها به جای خودش عظیم و ارزشمند هستند. وقتی یکی از این اعضا دچار اختلال شود، آرامش از تمام وجود سلب می‌شود. نعمت‌هایی که درون بدن و خارج از بدن هستند آن‌قدر فراوان‌اند که حساب‌شدنی نیستند. مهم این است که ما این نعمت‌ها را در ذهن استحضار کنیم و شکر خدا را به‌جای بیارویم. همان‌طور که روزانه و هر لحظه نعمت‌ها تجدد حاصل می‌کنند شکر خدا نیز باید تجدد حاصل کند.

امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان تاکید کرد: وقتی وارد منزل می‌شویم «الحمدلله» بگوییم و شکر خدا را به‌جای بیاوریم. الله تعالی کلمۀ «الحمدلله» را بسیار دوست دارد. در حدیث آمده است که هر کس در مقابل نعمت، «الحمدلله» بگوید در شکر مبالغه کرده است. لذا در مقابل هر نعمتی شکر و حمد خدا را به‌جای بیاوریم؛ وقتی می‌خوابیم و استراحت می‌کنیم، وقتی فرزندی به دنیا می‌آید، یا فرزندان و خانواده را صالح و سالم می‌بینیم و وقتی هر نعمتی جدید می‌شود شکر خدا را به‌جای بیاوریم.

 مولوی عبدالحمید با بیان اینکه «عافیت بزرگ‌ترین نعمت است» خاطرنشان کرد: عافیت بزرگترین نعمت است؛ حضرت عایشه از آن‌حضرت پرسید: اگر شب قدر را دریافت کردیم چه دعایی را بخوانیم؟ آن‌حضرت فرمودند: «اللّهم إنی أسألک العفو و العافیة»؛ از خداوند عفو و عافیتِ دنیا و آخرت را درخواست کنید که انسان دچار رسوایی، بیماری، آفت، فقر و ورشکستگی نشود. باید از انواع ورشکستگی‌های سیاسی، فرهنگی، فردی و اجتماعی به الله تعالی پناه ببریم.

وی در ادامه افزود: آن‌حضرت صلی‌الله‌علیه‌وسلم در حدیثی فرمودند: «ثَلاثٌ مَنِ کنَ فِیهِ آواهُ اللهُ فِی کَنَفِه وَ نَشَرَ عَلَیهِ رَحمَتَهَ وأدخلهُ جَنَتَهُ: مَن إِذا أُعطِیَ شَکَرَ وَإِذا قَدَرَ غَفَرَ وَ إِذا غَضِبَ فَتَرَ» سه خصلت‌اند که هر کسی این سه خصلت را داشته باشد الله او را در پناه و جوار خودش جای می‌دهد، او را با رحمتش می‌پوشاند و به بهشت داخل می‌کند: انسانی که وقتی نعمتی به او برسد شکرگزاری می‌کند، وقتی بر دشمن قدرت حاصل کند می‌بخشد، و  وقتی عصبانی بشود سست می‌شود، خود را کنترل می‌کند و غضبش را اجرایی نمی‌کند، یعنی به حیثیت مردم ضربه نمی‌زند. در حدیث دیگری آمده است: «و إذا ظلم فاستغفر» وقتی مرتکب ظلم و گناهی می‌شود استغفار و توبه می‌کند. انسانی که این چهار خصلت را داشته باشد در حمایت و پناه خدا قرار می‌گیرد.

مولوی  عبدالحمید تمام احکام را در راستای تزکیه و اصلاح انسان دانست و افزود: در اسلام جایگاه اخلاق و عادات نیک بسیار بلند است، در هیچ تمدن و فرهنگی به اخلاق آن قدر اهمیت داده نشده که در اسلام مورد توجه قرار گرفته است. در اسلام همه احکام و فرائض برای آن هستند که انسان را از لحاظ اخلاقی بسازند.

وی ادامه داد: بدخوترین انسان کسی است که بداخلاق و ناشکر باشد،خشم خودش را عملی کند، با آبرو و حیثیت مردم بازی کند، گذشت نداشته باشد، از گناهان توبه نکند، و... اینها از رذائل اخلاقی هستند. عفو و بخشش، گذشت، شکر پروردگار از مکارم بلند اخلاقی هستند و نزد الله تعالی بسیار ارزش دارند.

مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی در ادامه ضمن توصیه به «شکر» و «حمد» پروردگار اظهار داشت: به «شکر» و «حمد» الله توجه کنید، همیشه به نعمت‌های الله فکر کنید، آنها را استحضار کنید سپس به درگاه الله اظهار عجز و ناتوانی کنید و بگویید ای الله! نعمت‌های تو آن قدر زیاد هستند که ما توان شکر آنها را نداریم.

خطیب اهل سنت جمعه زاهدان «اظهار عجز در ادای شکر» را از مصادیق شکر دانست و خاطرنشان کرد:  اتباع شریعت و سنت و پرهیز از گناهان در جهت شکر پروردگار هستند. حضرت داود علیه‌السلام فرمودند: پروردگارا! ما نمی‌توانیم شکر همین را که تو  به ما توفیق عبادت و اطاعت را داده‌ای ادا کنیم. همین «اظهار عجز در ادای شکر» خودش شکر پروردگار است.

 مولوی عبدالحمید در بخش دیگری از خطبه‌ها در مراسم نماز جمعه اهل‌سنت زاهدان، از نسل جوان به‌عنوان «افتخار جامعه» یاد کرد و اظهار داشت:  به نسل جوان احترام بگذاریم، با فرزندان و جوانان‌مان محبت کنیم، آنها را به راه درست راهنمایی کنیم. جوان همان‌طور که انرژی و نشاط دارد نیاز به راهنمایی و شفقت و محبت نیز دارد، برای شغل و کار جوانان چاره‌اندیشی شود.

وی افزود: جوانان اگر خدا را بندگی کنند و باخدا باشند مایۀ سربلندی و افتخار ما هستند. علما، تحصیلکردگان، ریش‌سفیدان و خویشاوندان باید جوانان را دریابند و برای آنها برنامه‌ریزی کنند تا جوانان دنبال علم بروند، شغل یاد بگیرند و هنر و مهارت بیاموزند.

امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان در ادامه نسبت به «حمل سلاح» هشدار داد و خاطرنشان کرد: توصیۀ بنده به جوانان عزیز آن است که با خودشان سلاح حمل نکنند، زیرا جوانان وقتی خشمگین و عصبانی می‌شوند چاقو برمی‌دارند و به همدیگر هجوم می‌‌برند، اما اگر جوان با خودش سلاح به همراه نداشته باشد اگر درگیری رخ دهد نهایتاً همدیگر را مشت و لگد می‌زدند و کسی کشته نمی‌شود که بعد برای طرفین نگرانی و مشکلات به‌وجود بیاید.

 

مولوی عبدالحمید که در بین اهل سنت ایران لقب شیخ‌الاسلام دارد در بخش پایانی خطبه‌ها با اشاره به دو درگیری اخیر در شهرستان زاهدان که منجر به قتل شده بود، «سپردن قاتلان به مقامات قضایی» را از اتفاقات خوب دانست و خاطرنشان کرد: دیشب یک اتفاق ناگواری پیش آمد که چند نفر به همدیگر چاقو زدند که متاسفانه در این حادثه یک نفر جان خودش را از دست داده بود، اما اتفاق خوب این بود که هنوز چند ساعتی از حادثه نگذشته بود که قاتل به مقامات قضایی تحویل داده شد. چند روز قبل نیز در یک درگیری یک نفر کشته و چند نفر زخمی شده بودند، تعدادی از آن مجرمان هم به مقامات قضایی تحویل داده شدند. این اتفاق خوبی است، زیرا هم به امنیت کمک می‌کند و هم هشداری است برای کسانی که مرتکب جرم و قتل می‌شوند که باید همان فرد مجرم محاسبه و مجازات شود، به زندان بیفتد و یا قصاص شود.

 مدیر دارالعلوم زاهدان در پایان با اشاره به بد‌هکاری‌های زیاد برای ساخت مسجد جامع مکی زاهدان، از عموم شهروندان زاهدانی خواست که در مراسم عید سعید قربان هر نفر مبلغ صدهزار تومان را برای کمک به مسجد مکی اختصاص داده و با خودشان به عیدگاه بیاورد.

اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
قادر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۲
صفای وجودت حضرت مولانا
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۲
جناب مولانا بنده و امثال بنده که نداریم مبلغ صد هزار تومان به مسجد مکی بدهیم می فرماید شرکت نکنیم مگر خود مسجد مکی الحمدالله کم درآمد دارند که محتاج به کمک افراد فقیر مثل من باشند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۳
یاالله مبلغ چرا تعین میکنید
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار