به مناسبت سالروز تولد مادام کوری
ماری کوری اولین زنی بود که در رشته فیزیک جایزه نوبل گرفت و بعدها موفق به دریافت این جایزه در رشته شیمی شد. او اولین کسی بود که دو بار جایزه نوبل را از آن خود کرد.
کد خبر: ۹۱۴۷۵۵
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۹ - ۰۷:۵۳ 07 November 2020

ماری کوری با نام ماریا اسکلودوفسکا (Maria Sklodowska) در ۷ نوامبر سال ۱۸۶۷ در لهستان به دنیا آمد و اولین زنی بود که جایزه نوبل گرفت و اولین فردی به‌شمار می‌رود که دو بار این جایزه را دریافت می‌کند. تلاش‌های کوری به همراه همسرش «پیر کوری» به کشف عناصر پولونیوم و رادیوم منجر شد و بعد از مرگ پیر، ماری به توسعه‌ی تحقیقاتش در زمینه اشعه ایکس ادامه داد. این دانشمند مشهور در ۴ ژوئیه سال ۱۹۳۴ درگذشت.

ماری کوری

ماری کوری چه چیزی را کشف کرد؟

ماری کوری توانست رادیواکتیویته را کشف کرده و زمانی‌که به همراه همسرش پیر، روی اورانیت معدنی کار می‌کردند موفق به کشف عناصر رادیواکتیو پولونیوم و رادیوم شد. او تحت تاثیر کار آنری بکِرِل (Henri Becquerel)، یک فیزیکدان فرانسوی، قرار گرفت که مدعی بود اورانیوم اشعه‌هایی ضعیف‌تر از اشعه ایکسی که ویلهلم کونراد رونتگن (Wilhelm Conrad Röntgen) کشف کرده بود، ساطع می‌کند. ماری کوری بعدها کار او را چند قدم فراتر برد. کوری آزمایش‌های خود را روی اشعه‌های اورانیوم پیش برد و کشف کرد آن‌ها بدون توجه به فرم اورانیوم ثابت و یکسان می‌مانند. اشعه‌هایی که او نظریه‌پردازی کرده بود، از ساختار اتمی عنصر می‌آمدند. این ایده انقلابی شاخه فیزیک اتمی را شکل داد. کوری کلمه «رادیواکتیویته» را ساخت تا بتواند این پدیده را شرح دهد. بعد از کشف رادیواکتیویته توسط ماری، او تحقیقاتش را با همسرش ادامه داد. حین کار کردن روی اورانیت معدنی، این زوج در سال ۱۸۹۸ موفق به کشف یک عنصر رادیواکتیو دیگر شدند. آن‌ها نام این عنصر جدید را به افتخار کشور مادری ماری یعنی لهستان، پولونیوم گذاشتند.

ماری و همسرش همچنین حضور یک ماده رادیواکتیو دیگر را نیز حس کردند و نام آن را رادیوم گذاشتند. در سال ۱۹۰۲ این دو اعلام کردند که موفق به تولید یک دسی‌گرم رادیوم خالص شده‌اند که نشان می‌دهد این ماده یک عنصر شیمیایی یکتا است.

ماری کوری

پیر کوری

ماری در ۲۶ جولای سال ۱۸۹۵ با یک فیزیکدان فرانسوی به نام «پیر کوری» ازدواج کرد. آن‌ها توسط یکی از همکاران ماری بعد از فارغ‌التحصیلی او از سوربن با هم آشنا شدند. ماری سفارشی برای مطالعه روی گونه‌های مختلف استیل و خاصیت‌ آهنربایی آن‌ها دریافت کرده بود و نیاز به آزمایشگاهی برای انجام این کار داشت.

پیر کوری

بین این دو نابغه علاقه‌ای عاشقانه شکل گرفت و در کنار هم تبدیل به یک زوج دانشمند فعال شدند که خود را کاملاً وقف یکدیگر می‌کردند. در ابتدا ماری و پیر روی پروژه‌های مختلفی کار کردند اما بعد از آن که ماری موفق به کشف رادیواکتیویته شد، پیر کار خودش را کنار گذاشت تا به او در تحقیقاتش کمک کند.

ماری در سال ۱۹۰۶ وقتی که پیر بر اثر یک سانحه زیر گاری اسب رفت با ضایعه بزرگی روبه‌رو شد. علی‌رغم این سوگ بزرگ، او توانست در سوربن به مقام استادی برسد و اولین استاد زن این موسسه شود. در سال ۱۹۱۱ رابطه بین ماری و دانشجوی سابق همسرش پل لانژون (Paul Langevin) علنی شد. کوری را به خاطر خراب کردن ازدواج این مرد در روزنامه‌ها به استهزا گرفتند و البته بخشی از این نگاه منفی به خاطر ترس از بیگانه بود که در فرانسه اوج می‌گرفت.

ماری و پیر کوری

دختران

در سال ۱۸۹۷ ماری و پیر کوری صاحب دختری به‌نام ایرِن (Irène) شدند و در سال ۱۹۰۴ کوری دومین دخترشان «اِو» (Ève) را به‌دنیا آورد. ایرن ژولیو-کوری جای پای مادرش را دنبال کرد و در سال ۱۹۳۵ موفق به دریافت جایزه نوبل شیمی شد. او نیز این افتخار را با همسرش فردریک ژولیو (Frédéric Joliot) شریک بود و جایزه را به خاطر کارشان روی سنتز عناصر جدید رادیواکتیو دریافت کردند.

ماری کوری

خانواده ماری کوری

ماری در ورشوی لهستان امروزی به دنیا آمد. والدین او هر دو معلم بودند و او کوچکترین فرزند خانواده هفت نفره‌اش بود. کوری به عنوان یک کودک قدم‌های پدرش را دنبال کرد که در ورشو یک معلم ریاضی و فیزیک بود. او ذهنی کنجکاو و باهوش داشت و در مدرسه از سایرین پیشی گرفت. هر چند در سنی بسیار کم او با تراژدی از دست دادن مادر به خاطر بیماری سل روبه‌رو شد.

ماری کوری

تحصیلات

علی‌رغم اینکه او در مدرسه دانش‌آموز نمونه بود، اما نتوانست در دانشگاه تک جنسیتی ورشو ثبت نام کند. او به جای این کار تحصیلات خود را در «دانشگاه شناور» ورشو ادامه داد که مجموعه‌ای از کلاس‌های زیرزمینی و غیررسمی سری را تشکیل می‌داد. ماری و خواهرش برونیا آرزوی رفتن به خارج از کشور را در سر می‌پروراندند تا بتوانند مدرک رسمی بگیرند اما آن‌ها با کمبود مالی برای پرداخت شهریه روبه‌رو بودند. ماری کوری که ناامید شده بود، تصمیم گرفت با خواهرش یک معامله کند: او برای حمایت مالی برونیا زمانی‌که در مدرسه به تحصیل می‌پردازد کار خواهد کرد و خواهرش نیز در عوض بعد از پایان تحصیلات باید همین کار را برای او انجام دهد.

به مدت پنج سال، کوری به عنوان یک معلم و مدیر کار کرد. او از زمان فراغت خود برای مطالعه بهره می‌برد و درباره فیزیک، شیمی و ریاضی می‌خواند. در سال ۱۸۹۱، او بالاخره توانست راهی پاریس شود و در سوربن ثبت نام کند. ماری خود را غرق درس‌هایش کرد اما این کار یک هزینه شخصی نیز داشت: با پول اندکی که او داشت، مجبور بود با نان کره‌ای و چای زندگی کند و گاه به خاطر رژیم غذایی بد دچار مشکلات سلامتی می‌شد. او تحصیلات خود در رشته فیزیک در مقطع فوق لیسانس را، در سال ۱۸۹۳ به پایان رساند و در سال بعد مدرک دیگری هم در رشته ریاضیات گرفت.

ماری کوری

جایزه نوبل

ماری کوری اولین زنی بود که جایزه نوبل دریافت کرد و حتی اولین کسی بود که دو بار موفق به دریافت این جایزه شد. کوری هنوز هم تنها کسی است که به خاطر دو علم جداگانه جایزه دریافت کرد. در سال ۱۹۰۳، وی در کنار همسرش و هانری بکرل به خاطر کار روی رادیواکتیو در رشته فیزیک نوبل گرفت. این زوج با برنده شدن این جایزه به شهرت جهانی رسیدند و از پول این جایزه برای پیشبرد تحقیقاتشان استفاده کردند. در سال ۱۹۱۱ کوری برای دومین بار و به خاطر کشف رادیوم و پولونیوم در رشته شیمی موفق به دریافت این جایزه ارزشمند شد. اگر چه این بار او جایزه را به تنهایی برد، ولی باز هم افتخار آن را با همسرش شریک شد. در این زمان کوری به دیگر دانشمندان معروف مانند آلبرت انیشتین و ماکس پلانک پیوست تا در اولین کنگره سولوِی (Solvay) در رشته فیزیک شرکت کنند و اکتشافات جدید مرتبط با زمینه کاری‌شان را با هم به اشتراک بگذارند.

ماری کوری

اشعه ایکس

وقتی در سال ۱۹۱۴ جنگ جهانی اول آغاز شد، کوری زمان و منابع خود را صرف کمک به این قضیه کرد. او از استفاده‌ی ماشین‌های قابل حمل اشعه ایکس حمایت کرد و این وسایل پزشکی عنوان «کوری‌های کوچک» را گرفتند. بعد از جنگ، کوری از شهرتش استفاده کرد تا تحقیقاتش را پیش ببرد. او دوباره در سال‌های ۱۹۲۱ و ۱۹۲۹ به آمریکا سفر کرد تا برای خرید رادیوم بودجه جمع‌آوری کرده و یک انستیتوی تحقیقاتی رادیوم در ورشو تأسیس کند.

ماری کوری

ماری کوری چگونه مرد؟

ماری کوری در چهارم ژوئیه سال ۱۹۳۴ به خاطر کم خونی آپلاستیک درگذشت که گفته می‌شود ناشی از تماس طولانی با مواد رادیو اکتیو بود. او همیشه تیوب‌های رادیوم را در جیب لباس آزمایشگاه خود حمل می‌کرد و در طی تمام این سال‌ها که با مواد رادیواکتیو کار می‌کرد سلامتی‌اش به خطر افتاده بود.

میراث

ماری کوری در طی زندگی‌اش به موفقیت‌های زیادی دست یافت. از او به عنوان یکی از چهره‌های پیشتاز علم و از الگوهای مهم زنان یاد می‌شود. او پس از مرگ نیز افتخارات زیادی به‌دست آورد. بسیاری از انستیتوهای علمی و آموزشی و مراکز پزشکی نام او را برای خود انتخاب کرده‌اند و حتی دانشگاهی نیز به اسم پیر و ماری کوری وجود دارد.

در سال ۱۹۹۵ پیکر ماری و پیر کوری به پانتئون پاریس منتقل شد و در کنار سایر چهره‌های برجسته فرانسه آرام گرفتند. کوری اولین و یکی از پنج زنی است که در اینجا دفن شده است. در سال ۲۰۱۷ پانتئون نمایشگاهی به افتخار تولد ۱۵۰ سالگی ماری کوری برگزار کرد. در سال ۱۹۳۷، اِو کوری اولین زندگی‌نامه مادر معروفش را به نام «مادام کوری» نوشت. بعدها بر اساس این نوشته فیلمی درباره زندگی او ساختند.

ماری کوری

ماری کوری در یک نگاه:

  • ماری کوری در سال ۱۸۶۷ در ورشوی لهستان به دنیا آمد.
  • او از همان کودکی راه پدرش را پیش گرفت که معلم ریاضی و فیزیک بود.
  • او به خاطر تک جنسیتی بودن دانشگاه ورشو مجبور به ادامه تحصیل در موسسه‌ای زیرزمینی شد.
  • بعد از چند سال صبر و تلاش، او بالاخره توانست در دانشگاه سوربن فرانسه به تحصیل در رشته فیزیک و ریاضیات بپردازد.
  • او به همراه همسرش پیر کوری روی رادیواکتیویته کار کرد و موفق به کشف دو عنصر رادیواکتیو پولونیوم و رادیوم شد.
  • او نام پولونیوم را به افتخار کشورش لهستان انتخاب کرد.
  • آن دو به خاطر تحقیقاتشان روی رادیواکتیویته موفق به دریافت جایزه نوبل فیزیک شدند.
  • نوبل بعدی او در رشته شیمی به خاطر کشف دو عنصر رادیواکتیو بود.
  • او اولین زنی بود که نوبل گرفت.
  • او اولین کسی بود که موفق به دریافت دو جایزه نوبل آن هم در دو علم مختلف شد.
  • ماری کوری نهایتاً به خاطر بیماری کم خونی آپلاستیک درگذشت که ناشی از تماس طولانی با مواد رادیو اکتیو بود.
  • ماری و پیر دارای دو دختر بودند که یکی از آن‌ها راهشان را ادامه داده و او هم موفق به دریافت جایزه نوبل شد.
  • پیکر او و همسرش را در پانتئون پاریس دفن کردند و او اولین زنی بود که در این مکان در کنار سایر نام‌های درخشان آرام می‌گیرد.

حقایق و دانستنی های جالب در مورد ماری کوری

 

1- ماریا Sklodowska، که همه ما امروز او تحت نام (ماری کوری) می شناسیم، فرزند پنجم والدینی بود که هر دو معلم بودند.
 
2- با توجه به وضعیت مالی ضعیف خانواده او در دوران کودکی، به عنوان یک معلم خصوصی در خانه ای کار می کرد.در آنجا او عاشق کازمیر زوراسکی پسر خانواده شد و خواست با او ازدواج کند با این حال، خانواده پسر، با توجه به شرایط مالی بد خانواده کوری ازدواج را رد کردند.
 
زندگی ماری کوری

رازهای جالب درباره زندگی ماری کوری 

3- در سال 1883، وقتی ماریا از دبیرستان فارغ التحصیل شد، به یک مدال طلا بخاطر تحصیلات ممتاز دست یافت.
 
4- در سال 1891 ماریا به پاریس مهاجرت کرد ؛ در آنجا، او شروع به تحصیلات خود در دانشگاه پاریس کرد و در نهایت به صورت پاره وقت مشغول انجام کار شد.این نیز، قابل توجه است که گاهی اوقات به دلیل فقر از خرید وعده های غذایی مناسب نیز محروم بود، و از گرسنگی از هوش می رفت با این حال، مصمم به یادگیری، مطالعات خود را متوقف نمی کرد.
 
5- در همان هنگام، ماریا تلفظ فرانسه از نام او "ماری" را پذیرفت.
 
سرگذشت ماری کوری

درباره سرگذشت ماری کوری چه می دانید

حقایق مربوط به ماری و پیر کوری همسرش

6- ماری کوری با پیر کوری، که بعدها با وی ازدواج کرد، توسط فیزیکدان لهستانی معرفی شدند. در زمان ملاقات آنها، ماری نیاز به یک آزمایشگاه داشت و فیزیکدان لهستانی معتقد بود که پیر میتواند آزمایشگاهی برای ماری برای ماموریتش فراهم کند.
 
7- وقتی این دو نفر (ماری و پیر) شروع به همکاری کردند، احساسشان نسبت به یکدیگر قوی تر شد ، ماری پیشنهاد اولیه ازدواج را رد کرد زیرا می خواست به کشور خود بازگردد و در آنجا کار کند.پیر اعلام کرد که آماده است تا با ماری به لهستان سفر کند و به خاطر زندگی با وی در آنجا زبان فرانسه آموزش دهد در نهایت، آنها در تاریخ 26 ژوئیه 1895 در Sceaux ازدواج کردند.
 
ماری کوری و پیر کوری

ازدواج موفق ماری کوری با پیر کوری

8- هنری بکرل در سال 1898 ویژگی های "عجیب و ناشناخته" اورانیوم را کشف کرد ، در آن زمان، ماری تصمیم گرفت تا شروع به تحقیق کند.در طول مطالعات، او متوجه شد که عنصر توریم نیز چنین فعل و انفعالاتی دارد.
 
9- پیر، مجذوب و علاقمند به کاری که ماری انجام داد، در اواسط سال 1898 به همسرش پیوست.

ماری کوری و کشف پولونیوم و رادیوم

10- کشف پولونیوم:
هنگامی که ماری کوری متوجه شد که این ماده معدنی که حاوی اورانیوم است، مقدار زیادی رادیواکتیو را از اورانیوم وام می گیرد، وی این عقیده را مطرح کرد که عناصر دیگری که باعث افزایش سطح رادیواکتیویتی می شوند نیز، وجود دارد.کوری شروع به کار بر روی دو ماده معدنی و در نهایت استخراج یک پودر که 330 برابر رادیواکتیو از اورانیوم رادیواکتیوتر بود نمود آنها سپس نام لهستان، کشور مادری کوری را بر عنصر پولونیوم گذاشتند.
 
11- کشف رادیوم:
هنگامی که پولونیوم کشف شد، با توجه به مایع باقی مانده جهت فعالیت رادیواکتیویته مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت ؛ آنها بار دیگر از سطح بالای رادیواکتیو مایع در دسترس استفاده کردند و به سرعت، شروع به کار برروی ترکیب کردند تا عنصر دیگری را که باعث ایجاد رادیواکتیو شد، پیدا کنند. کار خسته کننده آنها، نتیجه ی بسیار خوبی را به ارمغان آورد:آنها رادیوم را کشف کردند.
 
ماری کوری

ماری کوری و کشف رادیوم 

12- ماری برای تحصیل در دانشگاه کراکوف لهستان درخواست کرد اما زن بودن او باعث شد وی را نادیده بگیرند.ماری کوری می گوید:نباید فراموش کنیم که وقتی رادیوم کشف شد، هیچکس نمی دانست که در درمان بیماری ها مفید خواهد بود بخاطر علاقه خالص اش، وی این تحقیقات را انجام نمود و این ثابت می کند که، در کار علمی نباید منافع شخصی در نظر گرفته شود چرا که زیبایی علم در این است که باید برای خودش انجام شود، پس همیشه این شانس وجود دارد که یک کشف علمی ممکن است مثل رادیوم برای انسان بشری مفید واقع شود.

درباره آزمایشگاه، اثر رادیواکتیویته بر سلامت زن و شوهر، مرگ پیر و نامه انیشتین به ماری کوری

13- این زن و شوهر آزمایشگاه مجهز و توسعه یافته ای نداشتند. آنها از آلونک آزمایشگاهی که در کنار دانشکده فیزیک و شیمی ساخته بودند، استفاده کردند. انباری با تهویه نامناسب و حتی ضد آب هم نبود.
 
14- ماری کوری یک نمونه از رادیوم را در کنار تختش به عنوان چراغ خواب، نگهداری می کرد.
 
 زندگی ماری کوری

 زندگی نامه ماری کوری

15- کوری، غافل از این واقعیت که عناصر رادیواکتیو در تمام طول زمان به کار گرفته شده و بر روی آنها کار می کردند، به آنها آسیب می رساند از دنیا رفت حتی یادداشت هایی که در آن زمان جمع آوری شده بود و مقالاتی که نوشته شده بودند، به رادیواکتیو آلوده شده اند. آنها در جعبه های سربی گذاشته شده و نگهداری می شوند و زمانی که به آنها ارجاع داده می شود، آنها با بیشترین دقت و توجه مورد استفاده قرار می گیرند.
16- در سال 1906، پیر کوری در اثر تصادف جاده ای فوت کرد. این حادثه ماری کوری را تکان داد؛ با این حال، عزم و تصمیم او برای ادامه کار خود در فیزیک و شیمی،به ادامه کار وامی داشت.
 
17- در کنفرانس معتبر دعوت اسلووری در سال 1911، ماری کوری تنها زن دعوت شده از 24 عضو بود ،انشتین نیز در این کنفرانس یکی از شرکت کنندگان کنفرانس بود.
 
 ماری کوری

نامه انیشتین به ماری کوری

18- آلبرت انیشتین، ماری را که در کنفرانسی اسلووری در سال 1911 ملاقات کرد، نامه ای به او داد که او را در طول سختی بخاطر تسلیم نشدن در برابر عموم مردم تشویق کرد.یک کپی از نامه آلبرت انیشتین موجود است ، درباره استفاده ماری کوری از دستگاههای اشعه ایکس در طول جنگ جهانی اول، افتخار فرانسه، علت مرگ و...

ماری کوری بانوی خستگی ناپذیر علم

19- ماری کوری، واحدهای اشعه ایکس را ایجاد کرد، که در درمان بیش از یک میلیون سرباز در جنگ جهانی اول مفید بود او کابین اشعه ایکس درست کرد و همچنین دستگاه های اشعه ایکس قابل جابجایی را پیاده سازی کرد ؛ این واحد ها، به عنوان کوری کوچک شناخته شده اند.
 
20- ماری کوری پس از 25 سال از کشف رادیوم، از دولت فرانسه حقوق دریافت کرد ؛ او فرم های دیگر کمک های مالی که برایش در دسترس بود، متوقف نمود.
 
جایزه نوبل ماری کوری

جایزه نوبل ماری کوری و دخترش

21- دختر ماری کوری، ایرنه جولیوت کوری، همچنین در سال 1935 جایزه نوبل شیمی را به همراه شوهرش به دست آورد.
 
22- پول چیزی نبود که در زندگی این زوج اهمیت چندانی داشته باشد آنها فقط به اندازه رفع نیازهای خود پول نیاز داشتند ، آنها همچنین تصمیم گرفتند که به خاطر جامعه علمی فرآیند انحلال رادیوم را ثبت نکنند ؛ این دو ،اغلب جوایز و مدال ها را رد کردند.
 
23- ماری ،بسیار از خودگذشته بود بطوریکه که انیشتین در مورد او گفت که او احتمالا تنها کسی بود که شهرت و پول نمی توانسته فاسدش کند.
 
زندگی ماری کوری

34حقیقت درباره زندگی ماری کوری

24- در سال 1898، پس از کشف رادیوم، خانم و آقای کوری، پروسه استخراج این اختراع را دنبال نکردند ؛ اما خیلی زود، رادیوم مسئله جذابی برای بسیاری از تجار و صنعتگران شد و هزینه یک گرم از این ماده سبز درخشان به صدهزار دلار رسید. نکته شگفت انگیز این است، ماری کوری نمی توانست از این ماده بیشتر از آن مقداری که خودش کشف کرده بود در آن زمان، خریداری کند.
ماری کوری با نام "پیر کوری"، بیوگرافی شوهرش را نوشت.

زندگی ماری کوری زنی که مانند ادیسون جهان را روشن کرد

25- با تلاش های زیادی که در زمینه فیزیک داشت، کوری در سال 1903 جایزه نوبل را دریافت کرد، در ابتدا نامش در لیست قرار نگرفت تقریبا به این دلیل که هیچ زن قبل از آن جایزه نوبل را بدست نیاورده بود، کمیته جایزۀ نوبل تمایلی به ارائه جایزه ماری کوری نداشت.با این حال، هنگامی که پیر از وضعیت مطلع شد، درخواست کرد که کمیته از همسرش تقدیر کند.
 
26- یکی دیگر از واقعیت های شگفت آور که به شخصیت و تفکر ماری می پردازد، این است که او سعی کرد مدال طلای جایزه نوبل خود را که به خاطر کمک به تلاش های صلح جویانه زمان جنگ جهانی اول دریافت کرد به فروش برساند ؛ با این حال، بانک ملی فرانسه حاضر به پذیرش مدال نبود.
 
ماری کوری برنده جایزه نوبل

ماری کوری نخستین زن برنده جایزه نوبل

27- ماری کوری، نشان برجسته لوژیون دونور فرانسه، را که به وی اعطا شده بود مودبانه رد کرد،. این جایزه توسط ناپلئون بناپارت و در جهت به رسمیت شناختن دستاوردهای برجسته مردم در خدمت فرانسه بنیاد گذاشته شده بود.
 
28- ماری کوری در اثر کم خونی آپلاستیک، جان خود را از دست داد که می تواند به علت قرار گرفتن در معرض تابش طولانی مدت رادیواکتیویه باشد.

اطلاعات در مورد مادام ماری کوری و ارتباط او با جایزه نوبل

29- او تنها کسی است که دو جایزه نوبل فیزیک و شیمی را بدست آورده است.
 
30- او اولین زن بود که جایزه نوبل را به دست آورد.
 
31- همچنین اولین فرد در تاریخ است که، جایزه نوبل را در دو علم مختلف (فیزیک-1903 و شیمی-1911) به دست آورد. و تنها شخص دیگری که در دو رشته جایزه نوبل دریافت کرد لینوس پائینینگ است. او در سال 1954 به جایزه نوبل شیمی و در سال 1962 صلح نوبل را دست یافت.
 
مادام ماری کوری

اطلاعاتی در مورد زندگی مادام ماری کوری

32- ماری کوری و دخترش ایرنه، تنها مادر و دختری هستند که هر دو برنده جایزه نوبل هستند.
 
33- او اولین زن استاد دانشگاه پاریس بود و همچنین اولین زن برای دریافت دکترا از یک دانشگاه فرانسوی بود.
 
34- در 20 مه 1921، وارن جرج هاردینگ، رئیس جمهور آمریکا، او را به کاخ سفید دعوت کرد ،تا یک گرم رادیوم جمع آوری شده در ایالات متحده به وی ارائه دهد. بودجه برای خرید یک گرم رادیوم، که هزینه آن صد هزار دلار بود، که در طول یک سال توسط زنان آمریکایی جمع آوری شد.

نقل قول و حرف های مشهور ماری کوری

سخنان ماری کوری

سخنان زیبای ماری کوری

"هیچ چیز در زندگی ترسناک نیست، فقط باید درک شود، حالا هرچه بیشتر درک کنیم ممکن است کمتر از آن بترسیم. "
" در مورد افراد کمتر وبیشتر در مورد ایده ها کنجکاو باشید".
"زندگی برای هر یک از ما آسان نیست.
اما این یعنی چه؟
یعنی ما باید پایدارتر و بالاتر از همه اعتماد به نفس خود را حفظ کنیم و بر این باور باشیم که ما برای چیزی دلگرم هستیم و باید آن را به دست آوریم. "
"در تمام طول زندگی، دید تازه ام نسبت به طبیعت باعث شد که من مانند یک کودک شادی کنم."
"من آموختم که راه پیشرفت، سریع و آسان نیست."
"هرگز حواس خود را به آنچه گذشته است ندهید؛ فقط ببینید که چه کاری باید اکنون انجام شود."
"یک دانشمند در آزمایشگاه فقط یک تکنسین است ... همچون یک کودک که با پدیده های طبیعی روبرو است ،که او را تحت تاثیر قرار می دهد مثل، داستان های پری ها".
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار