گمنه یا للک، یکی از انواع غذا‌های محلی خوزستان و بوشهر می‌باشد. این غذای محلی در مناسبت‌های خاص، چون منزل نو و یا پشت پای مسافر طبخ و از مهمانان پذیرایی می‌شود. از این رو یک غذای عالی و مجلسی بوده که می‌توانید این غذای خوشمزه و فوق العاده را در منزل خیلی سریع و راحت طبخ و سرو کنید.
کد خبر: ۹۴۴۸۳۹
تاریخ انتشار: ۰۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۷:۵۳ 21 March 2021

گمنه یا للک، یکی از انواع غذا‌های محلی خوزستان و بوشهر می‌باشد. این غذای محلی در مناسبت‌های خاص، چون منزل نو و یا پشت پای مسافر طبخ و از مهمانان پذیرایی می‌شود. از این رو یک غذای عالی و مجلسی بوده که می‌توانید این غذای خوشمزه و فوق العاده را در منزل خیلی سریع و راحت طبخ و سرو کنید.

 

گمنه، غذای خوشمزه ی محلی خوزستان

گمنه، غذای معروف جنوبی است که معمولاً به جای پلو طبخ می‌کنند و به همراه انواع خورش‌های مختلف و به خصوص ماهی و قلیه ماهی معروف جنوبی سرو می‌شود. طعم عالی و به خصوص مقوی بودن مواد اولیه این غذای خوشمزه و معروف باعث محبوبیت این غذا در بین تمام افراد شده است.

از دیگر انواع غذا‌های محلی خوشمزه و پرطرفدار می‌توان به میگو پلو، دوقوس ماهی، قلیه میگو، آلو دو پیازه، مچبوس مرغ، نافله خوزستانی، مفطح و… اشاره کرد.

مواد لازم

بلغور گندم: ۲ پیمانه
آب (یا آب مرغ): ۲ پیمانه
پیاز متوسط: ۱ عدد
روغن مایع: به مقدار لازم
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به مقدار لازم

مراحل

ابتدا بلغور گندم را تمیز و پاک کنید و کمی آب بر روی آن بپاشید و مرطوب کنید.

سپس بلغور را در داخل ماهی تابه ریخته و بر روی حرارت ملایم بگذارید.

چند دقیقه بلغور را تفت دهید و مراقب باشید که نسوزد.

بعد از این که، اصطلاحاً آن را بو دادید، حرارت را خاموش کنید.

پیاز را پوست کرده و درشت خرد کنید.

در یک قابلمه کمی روغن بریزید و پیاز‌ها را سرخ کنید.

سپس ادویه‌ها را به قابلمه اضافه و مخلوط کنید.

آب را نیز به مواد قابلمه اضافه و صبر کنید تا جوش بیاید.

حالا باید بلغور گندم تفت داده شده را به مواد قابلمه اضافه و یک ربع مواد را با یک قاشق چوبی هم بزنید.

سپس درب قابلمه را بگذارید و ۱۰ دقیقه بعد حرارت را خاموش کنید.

غذالند

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* captcha:
آخرین اخبار