۸۰ درصد مطالبات گندم کارارن طی ۱۰ روز آتی پرداخت می‌شود

گروه استان‌ها _ نائب رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن تأکید بر لزوم تسریع در پرداخت مطالبات کشاوران و گندم کاران گفت: طی ده روز آتی بخش عمده این مطالبات پرداخت می شود.
کد خبر: ۱۲۰۴۷۴۶
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۹ 08 August 2025

۸۰ درصد مطالبات گندم کارارن طی ۱۰ روز آتی پرداخت می‌شود

 

به گزارش خبرنگار تابناک از اردبیل، در جریان نشست مسئولان کشاورزی استان اردبیل با نائب‌رئیس اول مجلس شورای اسلامی، علی نیکزاد اظهار کرد: ۷.۲ میلیون تن گندم از کشاورزان سراسر کشور خریداری شده است و از مجموع ۱۴۶ هزار میلیارد تومان اعتبار تخصیصی به این طرح، تاکنون ۶۵ هزار میلیارد تومان به کشاورزان پرداخت شده و قرار است طی روز‌های آینده ۵۰ هزار میلیارد تومان دیگر نیز تسویه گردد.

وی با اشاره به اولویت‌بندی پرداخت‌ها افزود: بر اساس توافقات انجام‌شده با وزیر جهاد کشاورزی، طی ده روز آینده حدود ۸۰ درصد از مطالبات کشاورزان استان اردبیل نیز پرداخت خواهد شد که گامی مهم در ایجاد اعتماد، حفظ انگیزه تولید و پایداری در این حوزه است.

نقش استراتژیک اردبیل در تولید ملی گندم

نایب‌رئیس مجلس با تأکید بر جایگاه مهم استان اردبیل در کشاورزی ایران تصریح کرد: با اینکه اردبیل تنها یک درصد از مساحت کشور را دارد، چهار درصد از کل تولید محصولات کشاورزی کشور را تأمین می‌کند، و این نشان‌دهنده ظرفیت عظیم این منطقه است.

او از هدف‌گذاری برای افزایش سهم اردبیل به پنج درصد تولید کشاورزی کشور خبر داد و افزود که این موضوع با تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام، جذب سرمایه‌گذاری و حمایت از فناوری‌های نوین قابل تحقق خواهد بود.

نیکزاد در خصوص رفع مشکلات حوزه کشاورزی استان نیز گفت: مجلس شورای اسلامی آماده است تا با پیگیری‌های قانونی و بودجه‌ای، موانع پیش روی بخش کشاورزی را برطرف کند. همچنین حمایت از کشاورزان داخلی و فناوری‌های نوین باید در رأس برنامه‌های دستگاه‌های اجرایی باشد.

کشت گندم در بیش از ۳۰۰ هزار هکتار مزارع استان اردبیل

در ادامه این نشست، علی‌حسین احدی‌عالی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، گزارشی از وضعیت تولید گندم ارائه کرده و گفت: از ۶۱۷ هزار هکتار اراضی زراعی استان، ۴۶ درصد به کشت گندم اختصاص دارد. این موضوع باعث شده که اردبیل در رتبه هشتم تولید گندم کشور قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه امسال در حدود ۳۰۰ هزار هکتار گندم کشت شده، افزود: متوسط برداشت گندم در زمین‌های آبی استان به ۴.۵ تن در هکتار رسیده و در زمین‌های دیم نیز ۱.۲ تن در هکتار برداشت شده است. این در حالی است که ۳۰ سال پیش، میزان برداشت گندم تقریباً نصف مقدار فعلی بود.

/ص/

برچسب ها: علی نیکزاد
آخرین اخبار