بسته ویژه خبری تابناک گیلان؛
پایگاه تحلیلی خبری تابناک گیلان از این پس سعی دارد جهت پوشش کامل وقایع مهم روز در کشور، مجموعه ای از مهم ترین اتفاقات 24 ساعت گذشته را در یک بسته خبری به مخاطبان خود عرضه کند که این موارد شامل کلیه موضوعات سیاسی-اجتماعی-فرهنگی-ورزشی و اقتصادی خواهد شد.
کد خبر: ۲۱۸۱۲۰
تاریخ انتشار: ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۶ 24 April 2016
روحانی: با مطالعه برخی نشریات می‌توان فهمید که فردا چه کسی دستگیر می‌شود

پایگاه تحلیلی خبری تابناک گیلان 
از این پس سعی دارد جهت پوشش کامل وقایع مهم روز در کشور، مجموعه ای از مهم ترین اتفاقات 24 ساعت گذشته را در یک بسته خبری به مخاطبان خود عرضه کند که این موارد شامل کلیه موضوعات سیاسی-اجتماعی-فرهنگی-ورزشی و اقتصادی خواهد شد.



کلینتون و ترامپ ایران را چگونه می‌بینند؟

شماری از کارشناسان بر این باورند؛ ‌مواضع هیلاری کلینتون و دونالد ترامپ در قبال برجام تا حدود زیادی همسو با مواضع حزبی است،‌ هر چند در برخی محورها هم غیرحزبی می باشد، هیلاری کلنیتون هر چند از اصل توافق برجام حمایت می کند اما برخی موضع گیریهای او نشان می دهد که در صورتی که رئیس جمهوری شود، مواضع اش در قبال اجرای برجام تندتر از دولت اوباما خواهد بود.

دونالد ترامپ هر چند مانند 'تد کروز' از پاره کردن برجام سخن نمی گوید، اما معتقد است که باید سیاست های سختگیرانه تری در مواجهه با ایران اتخاذ شود و از آزاد کردن دارایی های ایران بشدت انتقاد کرده و خواستار فروش موشک های معیوب به ایران شده است.

** کلینتون


هیلاری کلینتون، 68 ساله، متولد شیکاگو، بانوی اول آمریکا در دوره ریاست جمهوری بیل کلینتون (1993-2001)،سناتور ایالت نیویورک(2001-2009) و وزیر خارجه سابق آمریکا در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما از 21 ژانویه 2009 تا اول فوریه 2013 میلادی و نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از حزب دمکرات آمریکا است.

وی در سال 1969 در رشته علوم سیاسی از دانشگاه « ولسلی» مدرک کارشناسی گرفت و در سال 1973 با دکترای حقوق از دانشگاه« ییل» فارغ التحصیل شد و آشنایی وی با بیل کلینتون به دوران تحصیل در این دانشگاه برمی گردد.

وی در سال 1993 از سوی بیل کلینتون به عنوان رییس کارگروه اصلاح مراقبت های بهداشتی آمریکا منصوب شد ولی طرح های وی به دلیل مخالفت کنگره جمهوری خواه و برخی هم حزبی ها با شکست روبرو شد.

** کلینتون در مجلس سنای آمریکا


وی در سال 2001 با ورود به مجلس سنای آمریکا از ایالت نیویورک و همزمان با حوادث تروریستی 11 سپتامبر، به جمع آوری کمک های مالی برای بالابردن ضریب امنیتی ایالت نیویورک و کمک به خانواده قربانیان و مجروحان این حادثه تروریستی پرداخت و این عامل موثری در انتخاب مجدد وی در دور دوم انتخابات مجلس سنا در این ایالت شد.

کلینتون از جمله سناتورهایی بود که از حمله نظامی به عراق و افغانستان حمایت کرد؛ موافقت وی با حمله به عراق که به عنوان بزرگترین اشتباه تاریخ معاصر آمریکا نام گرفته است، بارها توسط ساندرز،رقیب انتخاباتی وی در انتخابات جاری ریاست جمهوری آمریکا مورد نکوهش قرار گرفته است.

** از رقابت با اوباما تا وزیر خارجه آمریکا


کلینتون در سال 2008 میلادی به عنوان رقیب انتخاباتی باراک اوباما، در حزب دمکرات ظاهر شد و به رغم پیشتازی بر دیگر نامزدها در حزب دمکرات، در مناظرات انتخاباتی مغلوب شعار انتخاباتی «تغییر» باراک اوباما شد و در نهایت در حمایت از باراک اوباما در برابر 'جان مک کین' جمهوری خواه مبارزه کرد.

وی با ورود باراک اوباما به کاخ سفید، پس از استعفا از مجلس سنا، به عنوان وزیر خارجه آمریکا مشغول به کار کرد.

در دوره موسوم به 'بهار عربی' سیاست دوگانه هیلاری در مواجهه با برخی کشورها ملموس بود، سیاست خارجی وی در حمایت از حکمرانان در برخی کشورها و شورشیان در دیگر کشورها استوار بود و تلاش ها برای کنار گذاشتن بشار اسد از نمونه این اقدامات است.

وزیر خارجه سابق آمریکا در جریان حمله به سفارت آمریکا در بنغازی که منجر به کشته شدن سفیر و سه تن دیگر از شهروندان آمریکا در لیبی شد، مجبور به ارائه توضیحات در جلسات شنود در کنگره آمریکا شد و با قبول مسئولیت های عدم تامین امنیت کنسولگری آمریکا، این حادثه را نتیجه ناآرامی های جنگ لیبی عنوان کرد.

** مواضع در قبال ایران


کلینتون ضمن حمایت از توافقنامه هسته ای ایران، شکل گیری مذاکرات ایران را مدیون تلاش های وی به عنوان وزیر خارجه آمریکا در اعمال تحریم های یک جانبه و چندجانبه متحدان آمریکا علیه ایران و به تصویب رساندن قطعنامه های شورای امنیت علیه ایران عنوان می کند.

وی سیاست خارجی خود در قبال ایران در صورت پیروزی در انتخابات را در راستای سیاست های اوباما توصیف می کند و کارآمدی توافقنامه را در سایه استراتژی گسترده تری نسبت به ایران می بیند.

نامزد دمکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، سیاست خود در قبال توافقنامه هسته ای ایران را «بررسی همراه با بی اعتمادی » عنوان داشته است.

وی توافقنامه هسته ای ایران را «یک روز خوب در طول 36 سال گذشته» خواند و افزود ما پیش از اقدام به عادی سازی روابط با ایران نیازمند دیدن روزهای خوب بیشتری خواهیم بود.

** 'ایران نباید در سوریه پیروز شود'

کلینتون درباره بحران سوریه گفت:‌ واشنگتن نباید اجازه دهد نیروهای ایرانی با پیروزی در سوریه در مرزهای فلسطین اشغالی مستقر شوند.

وی در جمع هواداران خود در شهر میلواکی در ایالت ویسکانسین اظهار داشت: نباید اجازه دهیم نیروهای ایرانی با پیروزی در سوریه در مرزهای اسرائیل مستقر شوند.

وی راهبرد خود را درباره سوریه تشریح کرد و گفت: هدف ما برقراری آتش بس و بعد حل و فصل سیاسی از طریق گرد آوردن گروههای مختلف درگیر در سوریه بوده اما این کار بسیار دشوار و پیچیده است چرا که علاوه بر روسیه، ایران نیز یک نقش آفرین بزرگ محسوب می شود و ترکیه و عربستان و دیگران نیز هستند که از نظر خودشان منافع مهمی در سوریه دارند.

**دونالد ترامپ


دونالد ترامپ ،69 ساله متولد نیویورک، تاجر، سیاستمدار، نویسنده کتاب های تجارت، شخصیت تلویزیونی آمریکایی و نامزد انتخابات ریاست جمهوری 2016 از حزب جمهوریخواه آمریکا می باشد. وی در سال 1968 با مدرک کارشناسی اقتصاد از دانشگاه تجارت وارتون فارغ التحصل شد و حین تحصیلات دانشگاهی در شرکت ساخت و ساز خانوادگی خود مشغول به کار شد و پس از به دست آوردن مدیریت، شرکت خانوادگی چند صد میلیون دلاری را به شرکتی برج ساز و مالک هتل ها، قمارخانه های زنجیره ای، زمین های گلف، فروشگاه های زنجیره ای، خطوط هواپیمایی در سراسر آمریکا تبدیل کرد.

نام ترامپ از سال 1971 با پرونده شکایت قضایی علیه وی از طرف وزارت دادگستری آمریکا به دلیل زیر پاگذاشتن قوانین اجاره در موارد زیادی از املاک و عدم اجاره مسکن به مستاجر ها به دلایل نژادپرستانه در رسانه های آمریکا مطرح شد.

شرکت های ترامپ در سال های اخیر با موج رکود اقتصادی در آمریکا از وضعیت خوبی برخوردار نبوده است و تا به حال پنج بار اعلام ورشکستگی کرده و برای تسویه حساب با بانک ها و طلبکاران مجبور به فروش هتل های خود و تعطیلی یا واگذاری قمارخانه های خود شده است.
ترامپ با ثروت میلیاردی خود دستی هم در تولید برنامه های تلویزیونی برده است، وی صاحب بخشی از برنامه دختران شایسته جهان و آمریکا نیز بود که در سال گذشته میلادی آن را واگذار کرد، وی همچنین مدیر تولید و مجری مستند تلویزیونی به نام «شاگرد» بود که در آن کارمندان برای بدست آوردن مدیریت در یکی از سازمان های ترامپ با هم به رقابت می پرداختند.
ترامپ به عنوان یک تاجر، هیچ گاه در سیاست خط ثابتی را دنبال نکرده و همواره متناسب با شرایط ، رویکرد و جناح سیاسی خود را تغییر داده است.

این میلیاردر آمریکایی در برهه های مختلف زمانی، خود را دمکرات، مستقل، جمهوریخواه و ... معرفی کرده است، البته در بسیاری موارد نیز از بیان تمایلات سیاسی، خودداری کرده و مواضع خود در مسایل پر سرو صدا بین دو جناح همچون مالیات بر ثروتمندان آمریکا، بیمه عمومی و حق سقط جنین ،تغییر داده است.

وی در طول انتخابات دو دهه گذشته به هر دو حزب دمکرات و جمهوریخواه آمریکا کمک های مالی انتخاباتی کرده است که کمک های مالی به بنیاد کلینتون در زمان رقابت های انتخاباتی وی با اوباما از جمله این کمک های انتخاباتی می باشد، وی در آن زمان اذعان داشت هیلاری کلینتون می تواند رئیس جمهوری یا معاون رئیس جمهوری خوبی برای آمریکا باشد.
ترامپ تا سال 1987 در حزب دمکرات، از 1987 تا 1999 در حزب جمهوری خواه،از 1999 تا 2001 در حزب اصلاحات و از 2001 تا 2009 به حزب دمکرات بازگشت و بین سال های 2009 تا 2011 دوباره جمهوری خواه و در سال های 2011 و2012 مستقل و از سال 2012 تا کنون به حزب جمهوری خواه متمایل شد و در آخر از این حزب به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا شرکت کرد.

وی برای اولین بار در انتخابات ریاست جمهوری در سال 2000 از طرف حزب اصلاحات وارد رقابت های انتخاباتی شد و تقریبا در تمامی انتخابات ریاست جمهوری پس از آن گمانه زنی هایی مبنی بر نامزدی وی در افکار عمومی آمریکا منعکس شد و در آخر در تابستان سال 2015 میلادی بطور رسمی نامزدی خود برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از حزب جمهوریخواه را اعلام داشت.
وی شروع تبلیغات انتخاباتی خود را با اظهار نظرهای عجیب و پر هیاهو همچون متجاوز و قاچاقچی و مجرم خواندن مردم مکزیک شروع کرد و به مردم آمریکا، اخراج مهاجرین غیرقانونی و ساخت دیوار مرزی با هزینه دولت مکزیک در مرز آمریکا را وعده داد.

** اظهار نظر ها و مواضع ترامپ در مورد ایران


ترامپ با وجود اینکه سابقه حرفه ای و آکادمیک در دنیای سیاست ندارد و به رغم انتقادهای تند به دستگاه دیپلماسی کاخ سفید و توافقنامه هسته ای ایران و 1+5 ، تنها نامزد جمهوری خواهی است که ادعای پاره کردن توافق نامه هسته ای ایران در صورت پیروزی در انتخابات را رد کرده است و آمریکا را ملزم به اجرای توافقنامه می داند.

تاجر میلیاردر آمریکایی خود را در بستن توافقنامه های تجاری فردی متبحر می داند در این خصوص تصریح کرد، در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، بر اجرای مفاد توافقنامه هسته ای ایران، به سختی نظارت خواهد داشت.
وی اذعان داشت، من هم قرارداد های بدی داشته ام ولی در پیدا کردن نکات ریز در قراردادها تبحر دارم، نکاتی را پیدا خواهم کرد و توافقنامه هرچقدر هم بد باشد آن را با جدیت اجرا خواهم کرد.

وی همواره مذاکره کنندگان آمریکایی را به ساده لوح بودن و نیرنگ خوردن از مذاکره کنندگان ایرانی متهم می کند، و بخاطر ادامه مذاکرات در حالی که شهروندان آمریکایی در ایران زندانی بودند کاخ سفید را مورد انتقاد قرار داده است.
ترامپ علاوه بر آزادی زندانیان آمریکایی بعنوان پیش شرط مذاکرات با ایران، پرداخت 150 میلیارد دلار به ایران (که این رقم از طرف دولت آمریکا غیر مستند اعلام شده است) را باخت بزرگ آمریکا در نتیجه مذاکرات عنوان داشته و مدعی شد اگر رئیس جمهوری آمریکا بود به بهانه اینکه آمریکا کشوری ورشکسته با بیش از 19 تریلیون دلار بدهی است اعلام می کرد که توان پرداخت پول به ایران را نخواهد داشت و اذعان داشت، مشکل این است که من دیر رئیس جمهوری خواهم شد و ایران پول را قبلا گرفته است و حتی با برهم خوردن توافقنامه ایران پولی پس نخواهد داد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، نظارت بازرسان ایرانی بر تاسیسات اتمی ایران را از جمله مشکلات این توافقنامه برشمرده است.
ترامپ پیش از اجرایی شدن توافقنامه و زمزمه های پرداخت پول ایران پیش بینی صعود بورس ایران را کرده بود و با کنایه اذعان داشت، پولتان را در بورس ایران سرمایه گذاری کنید چرا که بعد از توافقنامه و سرازیر شدن سرمایه ها به ایران، بورس ایران صعود بی سابقه ای خواهد داشت.
به گزارش «دی هیل » خبرگزاری کنگره آمریکا، ترامپ در جریان تبلیغات انتخاباتی در جمع طرفداران خود در ایالت 'می سی سی پی'، اذعان داشت، توافقنامه هسته ای با ایران آنقدر بد انجام گرفته است که وی شک دارد این توافقنامه از روی ناشایستگی مذاکره کنندگان آمریکایی شکل گرفته یا عمدا اینطور عمل شده است.

** پیشنهاد فروش موشک های معیوب به ایران

ترامپ در جمع هواداران خود در شهر راچستر نیز مدعی شد که آمریکا بر اساس توافق هسته ای به ایران 150 میلیارد دلار داده است و ایران به جای بوئینگ از ایرباس هواپیما می خرد.
وی اظهار داشت : 'آنها از روسیه موشک می خرند. از همه خرید می کنند به جز ما. چرا؟ چون ما خرید (نظامی) ایران را ممنوع کرده ایم.'
نامزد پیشتاز جمهوریخواهان در انتخابات درون حزبی افزود: 'البته من معتقدم که این ممنوعیت چیز خوبی است. اما وقتی که به آنها 150 میلیارد دلار داده ایم باید این ممنوعیت بطور موقت تعلیق شود تا آنها از شهر راچستر خرید کنند. در آن صورت ما به آنها موشک معیوب می فروشیم. بگذارید شکایت کنند. برای این موشکها 12 میلیارد دلار به جیب می زنیم و آنها هم می گویند که موشک ها افتضاح بودند. من هم به ایرانیها می گویم: بله! هدفمان همین بود!'
پیشنهاد فروش موشک های معیوب از سوی ترامپ،‌ با واکنش شمار زیادی از کاربران در فضای مجازی مواجه شد و اظهارات او را در این خصوص مورد تمسخر قرار دادند.

** مواضع ضدو نقیض  و پر ابهام

ترامپ در رقابت های انتخاباتی آمریکا در اظهاراتی نژادپرستانه و در تضاد با روح قانون اساسی آمریکا مبنی بر آزادی مذاهب در این کشور، جلوگیری از ورود مسلمانان به کشور آمریکا تا مشخص شدن اوضاع را وعده داد.
ترامپ به رغم اعلام حمایت از رژیم صهیونیستی اظهارات بسیار نادر ضد عربستان و رژیم صهیونیستی از جانب یک سیاستمدار آمریکایی بر زبان آورده است، وی در یک برنامه زنده تلویزیونی به نام «صبح بخیر جو» در شبکه MNSBC گفت: «درحال حاضر مردمی که فکر می کنیم در طرف ما هستند کارهایی می کنند که ما گزارش های آن را منتشر نمی کنیم.'

بعضی از به اصطلاح متحدان ما که با آنها همکاری و از آنها حمایت نظامی می کنیم مبالغ کلانی را به داعش و القاعده و دیگر گروه های تروریستی می فرستند.» وی که از سوی مجری خواستار نام بردن آن کشورها شد سعی در خودداری از بیان نام آنها کرد و مجری گفت منظور عربستان است؟ وی در ادامه گفت:«قطعا دارند این کار را می کنند همه این را می دانند» و در ادامه مجری خواستار نام بردن دیگر کشورهای هم پیمان آمریکا که از داعش حمایت می کنند، شد که وی به بهانه وجود ارتباطات زیادی که با این کشورها دارد از نام بردن آن کشور خودداری کرد ولی بسیاری از رسانه های آمریکا با استناد به اظهارات قبلی وی که همواره گفته است با صهیونیست ها روابط تجاری زیادی دارد منظور وی را اسرائیل عنوان کرده اند.
ترامپ در مناقشات فلسطین و سرزمین های اشغالی، با بیان اینکه مذاکرات صلح سخت ترین توافقنامه ممکن در جهان است قول اتخاذ موضع بی طرفانه را داده است و وعده داده است مذاکرات بین فلسطینیان و صهیونیست ها را امتحان خواهد کرد.
نامزد پیشتاز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا همچنین مدعی است کشورهای هم پیمان و تحت حمایت نظامی آمریکا در خاورمیانه را به پرداخت هزینه های نظامی ارتش آمریکا مجبور خواهد کرد.

برخی از کارشناسان بر این باورند که بیشتر اظهارات نامزدها،‌ جنبه انتخاباتی و تبلیغاتی دارد و زمانی که فرد پیروز وارد کاخ سفید شود، بیشتر رجزخوانی ها و اظهارات تند خود را کنار خواهد گذاشت و بر اساس واقعیت های موجود در عرصه داخلی و بین المللی تصمیم گیری خواهد کرد.
براساس متمم 22 قانون اساسی آمریکا، دوره ریاست جمهوری این کشور چهار ساله است. البته رئیس جمهوری می تواند با رای مردم حداکثر در دو دوره چهار ساله زمام امور را در دست داشته باشد.
انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا، پنجاه و هشتمین دوره انتخابات چهارساله ریاست جمهوری این کشور برای انتخاب چهل و پنجمین رییس جمهوری و چهل و هشتمین معاون اول رییس جمهور است. انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر پایه نظام دو حزبی این کشور برگزار می شود و مراحل مقدماتی آن تقریبا یکسال پیش از هر انتخابات آغاز می شود.

مراحل مقدماتی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مجموعه ای از انتخابات مقدماتی و انجمن های حزبی در درون دو حزب دمکرات و جمهوری خواه از اول فوریه تا 14 ژوئیه 2016 ، در میان 50 ایالت و ناحیه کلمبیا و قلمرو ایالات متحده برگزار می شود. درواقع در انتخابات پیچیده درون حزبی و مقدماتی این کشور مردم آمریکا ضمن رای دادن به شخص کاندیدای منتخب حزب خود، اعضای هیات های انتخاباتی را نیز برای رای گیری عمومی مشخص می کنند و سرانجام روز هشتم نوامبر 2016 این نمایندگان هیات های انتخابی که نباید سمت دولتی داشته باشند در کنگره آمریکا به پای صندوق های رای رفته و آرای خود را به صندوق های رای می اندازند.

انتخابات درون حزبی جمهوریخواهان و دمکرات ها برای انتخاب چهل و پنجمین رئیس جمهوری آمریکا در سال جاری میلادی از اول فوریه از ایالت آیووای آمریکا شروع شد و تا 14 ژوئن سال جاری میلادی ادامه خواهد داشت.



واکنش وزیر احمدی نژاد به اظهارات سیف

وزیر اقتصاد دولت دهم در واکنش به اظهارات مسئولان دولت یازدهم از جمله رئیس کل بانک مرکزی و معاون اول دولت یازدهم که ماجرای غارت 2 میلیارد دلاری اموال ایران توسط امریکا را به عملکرد دولت قبل نسبت داده اند اظهار داشت: مسئولان بانک مرکزی در خصوص پول های ملت ایران که توسط دادگاه آمریکا به غارت برده شده است نباید فرافکنی کنند و به مردم آدرس غلط دهند و مشکل را به دولت قبل ربط دهند.

خبرگزاری بسیج: سید شمس الدین حسینی وزیر اقتصاد دولت دهم  در واکنش به اظهارات مسئولان دولت یازدهم از جمله رئیس کل بانک مرکزی و معاون اول دولت یازدهم که ماجرای غارت 2 میلیارد دلاری اموال ایران توسط امریکا را به عملکرد دولت قبل نسبت داده اند اظهار داشت: مسئولان بانک مرکزی در خصوص پول های ملت ایران که توسط دادگاه آمریکا به غارت برده شده است نباید فرافکنی کنند و به مردم آدرس غلط دهند و مشکل را به دولت قبل ربط دهند.

بوی ادامه داد: همه می دانند که طبق توافق برجام که توسط این دولت صورت گرفته است، قرار بوده که مشکل پول های بلوکه شده ایران حل شود و این موضوع و اتهام ها توسط آمریکا به سال 1983 برمی گردد که و حکم دادگاه نیز در همین دولت اجرایی شده است.

وزیر اقتصاد دولت دهم افزود: خب اکنون سوال اساسی اینجاست که مگر قرار نبود طبق برجام، تحریم ها برداشته شود و این منابع پولی آزاد شود؟! خب پس چه شد؟ آن چیزی که می بینیم، نه تنها منابع پولی آزاد نشده است بلکه توسط حکم دادگاه آمریکایی به تملک آمریکایی ها در آمده است!

حسینی خاطرنشان کرد: اکنون بهتر است آقایان به جای اینکه دعوا را به دولت قبل نسبت دهند به این مساله توجه کنند که این دو میلیاد دلار پول متعلق به ملت ایران بوده و امریکا طرف اصلی مذاکرات ما بوده است و همین الان هم دولت مردان ما در در حال مذاکره با آنها هستند؛ خب این پول در زمان رابطه همین دولت با آمریکا برداشته شده و این یک اتهام است که گفته شود این مشکلات به دولت قبل بر می گردد.

وی با بیان اینکه باید از حقوق ملت ایران در برابر زیاده خواهی های آمریکا دفاع کرد، گفت: مزدوران آمریکایی با یک اتهام واهی پول ملت ایران را برداشتند و دولتمردان ما به جای دفاع از حقوق ملت ایران، دنبال چه هستند؟ آمریکایی ها منافع ما را غارت می کنند و به جای اینکه مسئولان دولتی توجه اصلی را به این سمت ببرند که غارتگران امریکایی اموالمان را غارت کردند و در مقابل آن بایستند در حال فرافکنی هستند که واقعا این اقدام مناسبی نیست.

این مقام مسئول افزود: این پول بعد از اجرای برجام ضبط شده و از تملک ملت ایران خارج شده است، این در حالی است که در سابق در تملک ملت ایران بوده است و بعد از برجام به حساب آمریکایی ها رفته است و باید همه دست به دست هم بدهند و از منافع ملت دفاع کنند، چرا که امریکایی ها پول ایران را غارت کردند و اگر دولت فعلی بگوید که این مشکل به دلیل عملکرد دولت قبل بوده است چیزی از مسئولیتش کم نمی شود و باید از حقوق ایران دفاع کند.

حسینی با بیان اینکه اصل موضوع غارتگری اموال ایران توسط امریکا فراموش شده و نباید در داخل کشور به نگاه سیاسی به آن نگریست، گفت: پس از برجام و در زمانی که وزرای خارجی ایران و امریکا به گفتگو با هم نشستند به یک حکم قاضی فدرال پول ملت ایران که قرار بوده آزاد شود به جیب افراد دیگر رفته است و واجب است که الان دستگاه دیپلماسی از حقوق ملت ایران دفاع کند.

حسینی با اشاره به اینکه بانک مرکزی و وزارت خارجه به جای اینکه دنبال مقصر بگردند، باید به اصل ماجرا و بازپس گیری حقوق ملت ایران بپردازند، تاکید کرد: دولت مردان از این فرصت هایی که به قول خودشان برای مذاکره مهیا شده است استفاده کنند و جلوی تاراج رفتن منافع ملت ایران را بگیرند چرا که با انداختن تقصیر به گردن دولت قبل، چیزی درست نمی شود و دولت قبل هم می تواند ادعا کند که اصل ماجرا به دولتهای قبل از آن بر می گردد.

وی در پاسخ به این اظهار نظر رئیس کل بانک مرکزی که گفته است اگر اموال از اساس انجا وجود نداشت امکان غارتگری هم بنود گفت: تجربه و تاریخ نشان داده است که آمریکایی ها متجاوزگر هستند و برای این کار حد و مرزی نمی شناسند؛ مثلا حمله موشکی به هواپیمای مسافربری ایران را بر اساس قواعد بین المللی انجام دادند؟! انها آنقدر بی منطق هستند که اگر از این روش هم نمی توانستند استفاده کنند، روش هایی دیگری می جستند که اموال ایران را به غارت ببرند.

وزیر اقتصاد دولت سابق با بیان اینکه امریکایی ها نسبت به همان میزان تعهداتی هم که در برجام بستند، وفادار نیستند افزود: تفاهمی که با دولت فعلی با دولت آمریکا مبنی بر آزاد شدن پول های بلوکه شده ایران بسته است، محقق نشده است و این تازه شروع غارتگری توسط آمریکاست.

این مقام مسئول در خصوص سیاست های سرمایه گذاری ایران در خارج از کشور افزود: تصمیمات، تصمیاتی است که توسط متخصصین بانک مرکزی بوده و اینکه منابع کشور کجا سرمایه گذاری شود توسط مدیران بانک مرکزی صورت گرفته است که در یک دوره ای برای مقابله با تحریم ها،بخش عمده منابع ارزی کشور را از دلار به یورو تبدیل کردند که باعث افزایش ارزش دلار شد و در یک مقطع دیگر کشور که یورور را می خواستند تحریم کنند، همین متخصصان بانک مرکزی یورور را تبدیل به طلا کردند که دیدیم ارزش طلا چند برابر شد.

وی در ادامه صحبت های خود خطاب به مسئولان دولت یازدهم گفت: دولت باید صراحتا اعلام کند که ایا این اقدام امریکا را تایید می کند یا خیر؟ آیا این اتهاماتی که به ملت ایران در حمایت از تروریسم زدند را تایید می کند یا خیر؟ اگر تایید نمی کند، به جای فرافکنی و حرف های بیهوده، از حقوق ملت ایران دفاع کرده و از امریکا بخواهند که به تعهدات خود عمل کند.

حسینی در ادامه با اشاره به ریشه این اقدامات آمریکا در خصوص غارت اموال ایران گفت: این اقدام امریکا در وسط مذاکره ظریف و جان کری نشان دهنده انگیزه انتخاباتی طرف مقابل است و طبیعی است که دموکرات ها برای غلبه بر رقیب دیرینه خود می خواهند نشان دهند که با مذاکراتی که با ایران انجام دادند، نه تنها اموال ایران را به غارت برده اند بلکه توان هسته ای را هم از ما گرفته اند و با همه این ها در حال شام خوردن با دیپلمات های ایرانی هستند؛ یعنی هم هسته ای را گرفتند؛ هم پولمان را و هم با ما شام خوردند!

وی خاطر نشان کرد: استراتژی دولت اوباما از نظر خودشان یک استرتژی موفق در قبال ایران بوده است و قصد دارند که با پول های ایران، رای جمع کنند و مهمترین هدفشان، انگیزه انتخاباتی است و دستگاه دیپلماسی ما در قبال آنها سیاست انفعالی داشته است.



توضیحات اژه‌ای درباره گشت نامحسوس، پرونده مهرداد اولادی و ستایش

محسنی اژه ای درباره گشت نامحسوس پلیس گفت: در مورد عنوان گشت نامحسوس از سوی پلیس به نظر بنده خوش سلیقگی صورت نگرفته است.وی افزود: پلیس روشی را برای برخورد با فساد و جرایم مشهود اتخاذ کرده است .سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: نسبت به اصل برخورد با جرایم مشهود نیروی انتظامی اقدام خوب و درستی را انجام می‌دهد ولی شیوه و روش آن قابل بحث است.

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای سخنگوی دستگاه قضا در نود و پنجمین نشست خبری خود اظهارداشت: در سال 94 تعداد 19 هزار و 990 پرونده در این رابطه منجر به حکم و صدور رأی نهایی شد.وی افزود: 37 هزار و 297 هکتار از اراضی که به صورت غیرمجاز تصرف شده بود به دولت بازگشت و رفع تصرف شد. قیمت این 37 هزار هکتار عدد قابل توجهی بوده که با کمکی که دستگاه قضا انجام داده است رفع تصرف شد.

شکایت خانواده شهدای فاجعه منا از عربستان

سخنگوی قوه قضاییه در مورد تصرفات غیرمجاز و ساخت و ساز غیر مجاز در استان زنجان افزود: تعداد زیادی از این تصرفات در 2 روستا تخریب شده و تعدادی از ساختمان‌ها نیز حکم قلع و قمع آن صادر شده است همچنین از طریق دادستانی و وزارت جهاد کشاورزی به کسانی که این زمین‌ها را متصرف شده و یا دستی بر تصرف داشتند هشدار داده شد که بدون هیچ اغماضی ساختمان‌ها و ساخت و ساز آنها تخریب می‌شود.محسنی اژه‌ای در رابطه با میزان شکایت از عربستان در مورد شهدای مناء گفت: از بیش از 440 نفر که در مناء مظلومانه به شهادت رسیده بودند 185 نفر از خانواده‌های آنها از مقامات عربستانی به دلیل قصور شکایت کرده و 11 نفر از مصدومان نیز در این رابطه شکایت داشتند.به گفته وی، بقیه خانواده شهدا و مصدومان شکایتی در این زمینه نداشتند.

شناسایی باندی در رابطه با نفوذ در پرونده‌های قضایی


محسنی اژه‌ای در ادامه گفت: افرادی هستند سودجو و دلال که می‌خواهند از مردم پول بگیرند تا در پرونده قضایی آنها نفوذ کنند لذا به مردم هشدار می‌دهیم که نسبت به این مسئله آگاه باشند چرا که فعالیت این افراد تاثیری در پرونده آنها ندارد و علاوه بر اینکه پول خود را از دست می‌دهند، پرونده نیز ممکن است برای آنها به دلیل پرداخت رشوه ایجاد شود.وی افزود: در فروردین سال 95 با تلاش دستگاه‌های نظارتی داخل قوه قضاییه که از سال 93 و 94 کارش را تشدید کرده است باندی را در این زمینه در تهران شناسایی کرده که این باند ادعا می‌کردند فعالیتشان حقوقی بوده ؛ در شهرستانها نیز اقدام به شعبه زدن کرده بودند همچنین این باند چندین دلال و وکیل را به کار گرفته و با برخی افراد داخل قوه ارتباط برقرار کرده‌اند و به نام افراد مختلف در قوه قضاییه پول می‌گرفتند.سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به اینکه این مسئله موجب بدبینی مردم می‌شود و آنها را سرگردان می‌سازد، گفت: 8 نفر در رابطه با این مسئله در تهران دستگیر شدند و رسیدگی به پرونده هنوز ادامه دارد ولی باید همه افراد هوشیار باشند که پول خود را به این دلالان ندهند چرا که نها تنها مشکلشان حل نشده بلکه مشکلی بر مشکلاتشان افزوده می‌شود.

دستورات رهبری درباره بورسیه‌ها/ تعیین تکلیف ۸۰۰ هزار سپرده‌گذار ثامن‌الحجج/ تشکیل ۹۴۳ پرونده تخلفات انتخاباتی


سخنگوی قوه قضائیه در ادامه با اشاره به پرونده بورسیه‌ها اظهارداشت: بعد از آنکه ریاست قوه قضاییه نامه‌ای به مقام معظم رهبری نوشتند و از ایشان خواستند همانند احکامی که در دادگاه‌ها صادر و قطعی می‌شود مانند ماده 477 که مشابه آن در مورد تصمیماتی که دیوان اجازه می‌دهد، مقام معظم رهبری اجازه فرمودند و ریاست قوه قضاییه از وزارت علوم خواستند شاکیان مربوط به پرونده بورسیه‌ها معرفی شوند.وی افزود: تعدادی معرفی شدند و چند قاضی باید نظر مشورتی در این خصوص به ریاست قوه قضاییه بدهند و اگر تخلفی صورت گرفته از دیوان عالی می‌خواهند نظر نهایی را ارائه کند.

محسنی اژه‌ای با اشاره به موضوع پرونده شرکت تعاونی ثامن‌الحجج خاطرنشان کرد: تعیین تکلیف و رسیدگی به پرونده این شرکت یکی از کارهای موفقی بود که با هماهنگی چند دستگاه انجام شد.وی افزود: بانک مرکزی یک نفر را مسئول و آن فرد شب و روز وقت گذاشت و دادستان تهران نیز بازپرسی را مأمور کرد و آنها نیز وقت گذاشتند؛ وزارت اطلاعات هم در این رابطه یک اداره کل را مجهز کرد اما این کار هنوز پایان نیافته است.سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینکه تا امروز 800 هزار صاحب حساب تعیین تکلیف شده است، تصریح کرد: براساس آنچه که خودشان گفته‌اند 2 میلیون و 400 هزار سپرده‌گذار دارند و برای این 800 هزار نفر 1225 میلیارد تومان پرداخت شده است.وی با اشاره به اینکه چند حکم صادر شده نیز داریم اما به علت اینکه هنوز قطعی و ابلاغ نشده از ارائه جزئیات آن معذورم، گفت: دادگاه‌ها برخی احکام را امضاء کرده و در مرحله ابلاغ هستند که یکی از آنها مربوط به پرونده ارضی‌ها است و امروز و فردا حکم آن ابلاغ می‌شود.وی افزود: همچنین چند نفر که چند ماه پیش در بحث ارتباط با خارج از کشور، دادن اطلاعات و اخذ وجه بازداشت شده بودند با حضور وکیل محاکمه شدند و 4 نفر از 5 نفر حکمشان صادر شده و پس از ابلاغ می‌توانیم از جزئیات حکم صحبت کنیم.

اژه‌ای درخصوص پرونده‌ای که مربوط به سیگار مارلبرو بود، گفت: در خصوص این پرونده 8 نفر کیفرخواست صادر شد و دادگاه از این موارد نقص گرفت و الان در مرحله رفع نقص است.وی به پرونده دیگری که مربوط به یکی از نهادهای اطلاعاتی بود اشاره و تصریح کرد: گزارشی به دادستانی در خصوص باند رشاء و ارتشاء در سازمان امور مالیاتی ارائه شد که افرادی دستگیر شدند؛ از این افراد 1500 میلیارد تومان فاکتور سوری کشف شد.وی افزود: هنوز در اوایل کار هستیم و تعداد افراد مشخص نیست ضمن اینکه این موضوع مربوط به تهران است.

توضیحات درخصوص برخورد ناجا با مسائل خلاف عفت عمومی

محسنی اژه‌ای با اشاره به برخی تخلفات مربوط به انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: در انتخاباتی که گذشت قبل از شروع رسمی قانونی تبلیغات یکسری تخلفات زودرس انجام شد.وی افزود: در جریان برگزاری انتخابات و پس از آن 943 پرونده در کل دادگستری‌های کشور تشکیل داده شده است که تعدادی از آنها تشخیص داده شد که جرم نیستند و گفتند تخلف است اما جرم نیست؛ برخی تخلفات نیز مستقیم به انتخابات مربوط نبود که در مجموع 443 پرونده تعیین تکلیف قطعی شد و مابقی در حال رسیدگی است.

اژه‌ای با اشاره به اقدامات پیشگیرانه یا برخورد با مسائل خلاف عفت عمومی توسط ناجا خاطرنشان کرد: در این باره حرف‌های زیادی در رسانه‌ها مطرح می‌شود اما نمی‌خواهم پاسخگوی این مسائل باشم.وی افزود: اصل هشتم قانون در خصوص امر به معروف و نهی از منکر است که سالیان سال برای آن قانونی نوشته نشده بود که در نهایت قانونی در این باره تصویب، به تائید شورای نگهبان رسید و ابلاغ شد.سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینکه ریاست جمهوری در مرحله ابلاغ این قانون تعلل کرد اما در نهایت ابلاغ شد، گفت: براساس قانون، حکومت وظایف، و آحاد مردم نیز وظایفی دارند؛ در این باره حتی افرادی که باعث منکر می‌شوند و حتی برای ناهیان از منکر هم شرایطی عنوان شده است.

وی افزود: در موارد مختلف این قانون تکالیفی را برای دولت و تکالیف خاصی برای قوه مجریه و قوه قضاییه صادر شده است؛ در اینجا دولت و قوه قضاییه و مردم وظیفه دارند که مطابق ماده 4 امر به معروف و نهی از منکر قلبی، زبانی، نوشتاری و عملی است که قسمت قلبی، زبانی و نوشتاری آن به عهده دولت و آحاد جامعه است.وی ادامه داد: اما مرتبه عملی آن به عهده دولت است و سئوال اینجاست که دولت در قبال این قانون چه کاری انجام داده یا اینکه قوه قضاییه چه کاری انجام داده است.وی با اشاره به از جمله وظایف قوه قضاییه در این خصوص تصریح کرد: اگر یک آمر به معروف و ناهی از منکر در این خصوص صدمه دیده باشد جرم آن فردی که صدمه زده قابل تعلیق نیست ضمن اینکه دستگاه قضایی موظف بوده شعب ویژه تشکیل و حمایت از ناهیان منکر را تشکیل دهد.وی با بیان اینکه دولت، وزارت آموزش و پرورش، وزارت ارشاد و وزارت امور خارجه در این خصوص تکالیفی برای آنها در نظر گرفته شده، اظهار کرد: باید مطالبه شود که آیا این تکالیف انجام شده است یا خیر.وی ادامه داد: ناجا هم از لحاظ این قانون و سایر قوانین موظف است با جرایم مشهود مقابله کند؛ برخی لباس‌هایی که امروز در کشور تولید و یا توزیع می‌شود طبق قانون خلاف است و حتی استفاده و پوشیدن آن نیز خلاف است.

پرونده قضایی ستایش با شدت دنبال می‌شود/کسانی که امروز مجازات قاتل را می‌خواهند فردا مدعیان حقوق بشر می‌شوند

وی در رابطه با پرونده ستایش اظهار داشت: این پرونده چند وجه دارد که یکی از وجه‌های آن وقوع این جنایت بوده که به طور طبیعی همه از چنین جنایتی متأثر شدیم.

اژه ای افزود:‌ دختر بودن، 6 ساله بودن و غریبه بودن ستایش بر شدت تألم انسان تأثیرگذار بوده و همه مسئولین،‌دستگاه‌ها،‌مردم و حکومت با مسئولیت تمام وارد این پرونده شدند همه با آن همدردی کردند.وی ادامه داد: دستگاه‌های مسئول به جد در اولین زمان وارد این پرونده شده و با حساسیت بالا پرونده را گشودند و اینک نیز با جدیت این مسئله دنبال می‌شود.

سخنگوی قوه قضائیه،‌ با تأکید بر اینکه گاهی هزاران جنایت همچون جنایت‌های آمریکا به وقوع می‌پیوندد و توجه‌ها این چنین جلب نمی‌شود، گفت: علیرغم این مسئله در اولین زمان ممکن همه دستگاه‌ها مسئولانه و خارج از ضوابط دست و پاگیر پرونده را دنبال کردند.محسنی اژه‌ای با اشاره به اینکه پسری که مرتکب به این قتل شده نابالغ نبوده و 16 سال و چند ماه دارد گفت:‌ پرونده این فرد به دادگاه می‌رود و دادگاه موضوع را رسیدگی می‌کند ولی از الان اعلام می‌کنم که مدعیانی که امروز می‌گویند چرا این پسر را مجازات نمی‌کنید، فردا با مجازات آن فریاد حقوق بشر سر می‌دهند.

سخنگوی قوه قضائیه با تأکید بر اینکه با مجازات قاتل ستایش مدعیان حقوق بشر آمریکا سر و صدا به پا می‌کنند،‌گفت: البته بحث جریان ضد انقلاب انگیزه سوء‌دارند جدا بوده ولی خودمان باید توجه کنیم چرا که گاهی بیان جزئیات به نفع خانواده فرد صدمه‌دیده نیست.وی افزود:‌ خانواده مقتول قلبشان جریحه‌دار است حالا ما هم جزئیاتی از این فاجعه را هر روز در رسانه‌ها بزنیم به نفع خانواده آن نیست.سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: در حد بالایی همه طوایف مختلف از مردم و مسئولان از این خانواده دلجویی کردند و با دقت تمام پرونده قضایی آن دنبال می‌شود. اکنون نیز نظریات پزشکی قانونی در مورد این قتل حائز اهمیت بوده و بر اساس این نظریات پرونده قاتل و مقتول به دادگاه ارسال می‌شود.

بعید می‌دانم خاوری به کشور بازگردد/ این متهم محاکمه غیابی می‌شود


سخنگوی قوه قضائیه درباره آخرین اقدامات پرونده متهم فراری "خاوری" اظهار داشت: بنده از استکبار و کسانی که مدعی مبارزه با فساد و تروریست هستند ناامید شدم و قطعا این افراد دروغ می‌گویند.وی افزود: چند تن افراد فرادی از کشور داریم که اتهام آنها فساد مالی، پولشویی و اختلاس است و وقتی که مکان این افراد در خارج از کشور مشخص شده است چه بهانه‌ای دارند که آنها را تحویل نمی‌دهند.سخنگوی قوه قضائیه افزود: محاکمه غیابی خاوری هنوز صورت نگرفته است و بنده نیز بعید می‌دانم که وی به کشور بازگردد.اژه‌ای پیشنهاد داد: محاکمه غیابی خاوری برگزار و سپس حکم دادگاه ابلاغ شود و هنگامی که به کشور بازگشت راه برای بررسی پرونده متهم باز است.

پلیس مواظب سوء استفاده احتمالی از گشت نامحسوس باشد


در ادامه این نشست محسنی اژه ای درباره گشت نامحسوس پلیس اظهار داشت: در مورد عنوان گشت نامحسوس از سوی پلیس به نظر بنده خوش سلیقگی صورت نگرفته است.وی افزود: پلیس روشی را برای برخورد با فساد و جرایم مشهود اتخاذ کرده است .سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: نسبت به اصل برخورد با جرایم مشهود نیروی انتظامی اقدام خوب و درستی را انجام می‌دهد ولی شیوه و روش آن قابل بحث است.اژه‌ای اظهار داشت: ممکن است سو استفاده‌ای در این خصوص صورت بگیرد که پلیس باید مواظب باشد کسی از این بابت سو استفاده نکند.

دادگاه ۴ نفر از نفوذیان درون رسانه‌های کشور را محکوم کرد

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس مبنی بر اینکه در اواخر سال 94، عده‌ای از افراد تحت عنوان جریان نفوذ فعال در رسانه‌های کشور دستگیر شدند و آخرین وضعیت رسیدگی به ابن پرونده چگونه است، اظهار داشت:‌حکم 4 نفر از آن 5 نفر صادر شده اما اجازه دهید تا حکم ابلاغ شود و درباره آن صحبت کنیم.وی افزود‌:دادگاه بدوی است حکم آنها صادر شده ولی هنوز ابلاغ نشده است و میزان محکومیت آنها نیز هنوز مشخص نیست.

اژه‌ای در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا اتهام آقای بقایی موضوع امنیتی و جاسوسی است، گفت:‌ اتهام جاسوسی به ایشان تفهیم نشده است و یک بخشی از این اتهامات مالی است؛‌ پرونده چون به دادگاه نرفته و حکمی صادر نشده قانوناً مجاز نیستم مسائلی را بیان کنم.وی در پاسخ به این پرسش که آیا پرونده‌هایی برای فساد آقازاده‌ها در دولت قبل و دولت کنونی تشکیل شده است، گفت:‌ آقازاده‌ها ربطی به دولت قبلی و فعلی ندارند و اکنون هم مشغول رسیدگی هستیم.

سخنگوی قوه قضائیه در واکنش به این پرسش که یکی از اعضای شبکه‌های تلویزیونی ضد انقلاب در جشنواره فیلم تهران حضور دارد و آیا در این خصوص کاری انجام شده یا خیر، گفت: در خصوص فضای مجازی و رسانه‌ای اگر فساد را ترویج می‌کنند سیستم‌های اطلاعاتی و نیروی انتظامی آنها را رصد و تعقیب می‌کند.وی افزود:‌اگر این افراد متنبه شدند تعقیب قضایی نمی‌شوند وا گر متنبه نشدند دستگیر یا احضار می‌شوند؛‌ اگر این افراد خارج از کشور باشند، در هنگام ورود به کشور تحت تعقیب قرار می‌گیرند.اژه‌ای در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه امیرعباس سلطانی عضو پرونده بابک زنجانی اعلام کرده که یک تیم پشت پرده زنجانی و ضراب را هدایت می‌کنند و آیا این موضوع درست است، اظهار کرد: اگر کسی اطلاعاتی دارد باید در اختیار سیستم‌های اطلاعاتی قرار دهد.وی در خصوص احضار معاون امور بانوان ریاست جمهور نیز تصریح کرد: ایشان یک بار احضار شدند و مطالبی که خبرنگار از وی مطرح کرده بود را گفتند اینطور نیست و حالا قرار است خبرنگار احضار شود و توضیحاتی ارائه دهد.

امید کوکبی باید 10 سال حبس خود را بگذراند

سخنگوی قوه قضائیه درباره امید کوکبی که به جرم جاسوسی محاکمه شده است اظهار داشت: این مجرم به 10 سال حبس محکوم شده است و اگر کسی به کشور و مردم خود خیانت کند باید مورد مجازات قرار بگیرد.وی درباره بیماری این مجرم نیز اظهار داشت: افرادی که در زندان هستند نیز مانند دیگر افراد ممکن است بیمار شوند که اگر بتوان آنها را در داخل زندان معالجه کرد این اقدام انجام می‌شود در غیر این صورت به بیمارستان برای مداوا منتقل خواهند شد.سخنگوی قوه قضائیه افزود: اگر پزشکی قانونی نظر دهد که زندان به طور مطلق موجب تشدید بیماری یک زندانی شود آن زمان سازمان زندان‌ها و دادیار می‌تواند تسهیلاتی را برای آنها فراهم کند.در ادامه اژه‌ای در پاسخ به پرسشی مبنی بر فروش املاک بابک زنجانی اظهار داشت: اموال زنجانی تا جایی که شناسایی شده است توقیف می‌باشد و املاکی نیز در اختیار شرکت نفت قرار گرفته تا برای تسویه فروخته شود.وی افزود: اینکه اموال این متهم در خارج از کشور به فروش رسیده باشد یا خیر اطلاعی ندارم.

وزارت خارجه و بانک مرکزی به حکم غیرقانونی دیوان عالی آمریکا واکنش نشان دهند

اژه‌ای درباره حکم دیوان عالی آمریکا مبنی بر غرامت 2 میلیارد دلاری که برای ایران در نظر گرفته‌اند گفت: یکی از اقدامات ظالمانه و خلاف مواضع بین‌المللی که توسط آمریکا صورت گرفته است همین غرامت است. وی افزود: بانک مرکزی وزارت امور خارجه باید نسبت به این اقدام ظالمانه خلاف قانون واکنش جدی نشان دهند.سخنگوی قوه قضائیه افزود: بی‌انصافی است هر وقت و هر جا کم می‌آوریم فرافکنی می‌کنیم و همه گناهان را گردن دیگری می‌اندازیم.اژه‌ای افزود: اینکه ناکامی‌،‌ کم‌کاری و هر چیزی را گردن دیگری بیندازیم به دور از انصاف است.وی گفت: این حکم ظالمانه خلاف موازین است و باید به طور جدی جلوی این اقدام خلاف قانون گرفته شود.

تشکیل پرونده فوت مهرداد اولادی/ از فعالان اقتصادی سالم حمایت می‌کنیم/ پرونده احمدی‌نژاد در حال رسیدگی است

سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سؤال خبرنگاری در رابطه با فعالیت محمود احمدی‌نژاد برای نامزد شدن در انتخابات بعدی ریاست جمهوری و پرونده وی در قوه قضاییه اظهار داشت: پرونده محمود احمدی‌نژاد در مسیری است که هفته‌های پیش اقدام کرده‌ایم ولی تشخیص صلاحیت افراد برای شرکت در انتخابات الزاماً به داشتن یا نداشتن پرونده همچنین محکوم شدن یا نشدن آن نیست.

وی افزود: صلاحیت فرد باید برای شرکت‌ در انتخابات احراز شود ولی ممکن است کسی پرونده‌ای نداشته ولی صلاحیت آن برای انتخابات احراز شود. همچنین ممکن است فردی پرونده قضایی داشته محکوم شده باشد ولی این مسئله مانع از احراز صلاحیت آن نباشد.اژه‌ای با بیان اینکه به طور مثال یک فردی که در حادثه رانندگی مقصر شناخته شده و محکوم به دیه است این مسئله مانع از ورود آن به دستگاه‌ها و... نیست. لذا این مسئله ارتباط مستقیم با صلاحیت و غیرصلاحیت ندارد. قوه قضاییه فعالیت خود را انجام می‌دهد و اکنون نیز پرونده محکوم احمدی نژاد در حال انجام است.سخنگوی قوه قضاییه در رابطه با موضوع یک زن مشهدی و دخترش که توسط مرد خانواده مورد آزار و اذیت قرار گرفته بودند، گفت: این خبر که گفته می‌شود شوهر این خانم با 20 میلیون وثیقه آزاد شده دروغ بوده و صحت ندارد. این فرد در حال حاضر بازداشت و پرونده آن تشکیل شده است.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری در رابطه با اینکه آیا قوه قضاییه از تولید داخل در مقابل تولیدات خارجی حمایت می‌کند یا خیر، اظهار داشت: دستگاه‌های اجرایی در این زمینه مؤظفند همچنین باید سیاست‌های کلی و قوانین موضوعه را اجرا کنند.اژه‌ای ادامه داد: اگر کسی این قوانین مصوب را انجام ندهد بازرسی کل کشور گزارش تهیه کرده و اگر تخطی باشد این موضوع را اطلاع می‌دهند. البته قوه قضاییه تشکیلات مستقیمی برای رسیدگی به کسانی که در زمینه تولیدات داخل متضرر شده‌اند، ندارد. همچنین دستگاه قضایی این برنامه را دارد که در سال 95 از فعالان اقتصادی سالم حمایت کند.

به گفته وی، اگر کسانی در دستگاه دولتی عمداً چوب لای چرخ مردم بگذارند و یا عمداً آنها را معطل کرده و ضربه به تولید داخل بزنند اگر گزارشی در این زمینه شود برخورد می‌کنیم. همچنین دستگاه‌های همچون دادستانی و شورای حفظ حقوق بین‌الملل در این زمینه جلساتی داشته و مرتب از کسانی که فعالیت اقتصادی سالم دارند دعوت می‌کند و مشکلات آنها را شنیده و حمایت‌های لازم را انجام می‌دهد.سخنگوی قوه قضاییه در مورد علت مرگ یا پرونده مرحوم مهرداد اولادی گفت: پرونده فوت مرحوم مهرداد اولادی در دستگاه قضا تشکیل شده و پزشکی قانونی باید در این زمینه نظر بدهد. البته نظریات ابتدایی در این زمینه ارائه شده ولی نتیجه سم‌شناسی و آزمایشات هنوز جواب آن به صورت نهایی مشخص نشده است.اژه‌ای در پایان گفت: موضوع خودکشی مرحوم اولادی منتفی است و علت تامه مرگ را پزشکی قانونی باید مشخص کند.

تغییری در اساس حکم بابک زنجانی داده نشده است


وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا حکم بابک زنجانی تغییری کرده است اظهار داشت: لایحه اعتراضی به دفتر دادگاه داده‌اند و پرونده برای رسیدگی ارجاع می‌شود.اژه ای افزود: تغییری در اساس حکم صادر نمی‌شود؛ گفتند چک‌هایی وجود دارد که باید به سازمان تامین اجتماعی مسترد شود یا رد مال به بانک مسکن انجام شود.سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: اینها رای اصلاحیه داشته و رد مال و رد چک‌ها به تأمین اجتماعی، بانک‌مسکن و یک شرکت وابسته به نفت باید انجام شود.اژه‌ای در پاسخ به این پرسش که پرونده نگین غرب در نهایت به کجا رسید تصریح کرد: اینها دو پرونده است که مربوط به آقایان فروغی و ریاضی است که با هم متفاوت هستند.

وی افزود: از 10 تا 15 هزار شاکی که وجود داشت خبر ندارم چقدر مرتفع شد اما شاکیان می‌توانند وکیل داشته باشند.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به این پرسش که آیا پرونده‌ای در قوه قضائیه درخصوص خرید یا اجاره هواپیما چند برابر قیمت تشکیل شده است تصریح کرد: در جریان نیستم و اطلاع ندارم اما اگر درباره گران‌ خریدن یا تبانی باشد دادستان کل کشور وارد می‌شود.وی در واکنش به پرسشی مبنی بر اینکه آیا حکم مدیرعامل سابق بانک صادرات صادر شده است گفت: حکم صادر شده اما ابلاغ نشده است.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به این پرسش که هتک حرمتی به دانشجویانی در موضوع بورسیه‌ها در فضای مجازی باز شد و رسیدگی به آنها به کجا رسیده است خاطرنشان کرد: آنها یک شکایت کیفری دارند که در دادسرای تهران در حال رسیدگی است و پرونده هنوز به قرار نهایی نرسیده است.وی افزود: یک بحث اصل قطع بورسیه‌ها هم وجود دارد؛ آن وقتی که خود دانشگاه درباره قطع بورسیه تصمیم گرفته بررسی می‌شود و چنانچه تصمیم آنها خلاف شرع بوده مورد بررسی قرار می‌گیرد.




توضیحات پزشکی قانونی در رابطه با انتشار تصاویر جسد کالبدگشایی شده اولادی

پزشكی قانونی استان تهران اعلام کرد: انتشار تصاویر مرحوم مهرداد اولادی در مجموعه پزشكی قانونی صورت نگرفته است.

به گزارش گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، پزشکی قانونی استان تهران اعلام کرد: انتشار تصاویر مرحوم مهرداد اولادی در مجموعه پزشكی قانونی صورت نگرفته است.

در ادامه این گزارش می‌افزاید: متاسفانه تصاویری از جسد كالبدگشایی شده مرحوم مهرداد اولادی در فضای مجازی پخش شده كه با توجه به اینكه پزشكی قانونی مراقبتها و حفاظتهای لازم را در كلیه جهات می نماید و پس از بررسی های صورت گرفته تهیه و پخش تصاویر خارج از این مجموعه بوده است.



جدول لیگ برتر در پایان هفته 27

در ادامه هفته بیست و هفتم رقابت‌های فوتبال لیگ برتر از ساعت 17 امروز تیم‌های نفت تهران و سپاهان اصفهان در حضور حدود 200 تماشاگر در ورزشگاه تختی تهران و به میزبانی نفت به میدان رفتند که این دیدار در نهایت با برتری یک بر صفر سپاهان به پایان رسید. قضاوت این دیدار بر عهده پیام حیدری بود. وی به محمدرضا خلعتبری و حبیب گردانی از سپاهان کارت زرد نشان داد. با این برد سپاهان با 35 امتیاز در رده یازدهم و نفت نیز با 42 امتیاز در رده پنجم باقی ماندند، ضمن اینکه امیدواری شاگردان منصوریان با این شکست نسبت به کسب سهمیه لیگ قهرمانان آسیا کمرنگ‌تر شد. همچنین سپاهان با این پیروزی پس از 3 تساوی پیاپی به پیروزی رسید.

تراکتورسازی هم از جمع مدعیان قهرمانی خارج شد
دیدار تیم‌های سیاه‌جامگان و تراکتورسازی در چارچوب هفته بیست‌وهفتم لیگ برتر با پیروزی شاگردان فرهاد کاظمی خاتمه یافت. دیدار تیم‌های فوتبال سیاه‌جامگان و تراکتورسازی در چارچوب هفته بیست‌وهفتم لیگ برتر عصر امروز از ساعت 17 و 30 دقیقه در ورزشگاه ثامن با حضور حدود 1500 هوادار آغاز شد که در پایان شاگردان فرهاد کاظمی توانستند با نتیجه 2 بر یک به پیروزی دست یابند و برای بقا در ادامه لیگ امیدوار شوند. تک گل تراکتورسازی را محمد ایران‌پوریان در دقیقه 33 از روی نقطه پنالتی به ثمر رساند.

در دقیقه 73 داور مسابقه در اقدامی عجیب ضربه پنالتی به سود سیاه‌جامگان اعلام کرد. در هنگامی که داور به دو بازیکن به خاطر درگیری کارت زرد نشان داد با تذکر داور چهارم پنالتی اعلام شد که البته میثم حسینی نتوانست آن را به گل تبدیل کند. شاگردان فرهاد کاظمی در ادامه توسط حسین زامهران در دقیقه 82 به گل تساوی رسیدند. همچنین در ادامه و در دقیقه 90+2 علیرضا نقی‌زاده توانست گل پیروزی‌بخش سیاه‌جامگان را به ثمر برساند.

قضاوت این دیدار برعهده بیژن حیدری بود. وی به کورده و حسین زامهران از تیم سیاه‌جامگان و فرزاد حاتمی، شجاع خلیل‌زاده و سروش رفیعی کارت زرد نشان داد. تراکتورسازی با این شکست 42 امتیازی باقی ماند و با توجه به اختلاف 9 امتیازی نسبت به صدر جدول و 3 بازی پایانی لیگ شرایط بسیار دشواری برای رسیدن به قهرمانی دارد چرا که باید در 3 هفته آینده قطعا به پیروزی برسد و در طرف مقابل هم رقبا شکست بخورند. همچنین شاگردان امیر قلعه‌نویی برای رسیدن به قهرمانی باید فاصله 8 گل اختلاف را جبران کنند.

لیگ برتر جام خلیج فارس  
  تيم بازيها برد مساوی باخت گل زده گل خورده تفاضل گل امتياز  
1 پرسپولیس تهران 27 14 9 4 44 29 15 51
2 استقلال تهران 27 12 12 3 38 23 15 48
3 استقلال خوزستان 27 12 12 3 27 13 14 48
4 تراکتورسازی تبریز 27 10 12 5 31 23 8 42
5 نفت تهران  27 11 9 7 26 20 6 42
6 ذوب آهن اصفهان 26 9 12 5 33 22 11 39
7 گسترش  تبریز 27 10 8 9 32 25 7 38
8 صبای قم 26 8 12 6 26 21 5 36
9 سایپا البرز 27 10 6 11 25 28 -3 36
10 پدیده مشهد 27 9 9 9 28 33 -5 36
11 سپاهان اصفهان 27 7 14 6 27 26 1 35
12 فولاد خوزستان 27 8 7 12 21 32 -11 31
13 ملوان انزلی 27 5 11 11 20 28 -8 26
14 سیاه جامگان مشهد 27 6 6 15 20 30 -10 24
15 راه‌آهن تهران 27 4 10 13 21 31 -10 22
16 استقلال اهواز 27 2 7 18 13 48 -35 13




منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار