مروری بر روزنامه های امروز 31 تیر ماه؛
به گزارش تابناک گیلان، با فاصله گرفتن از توافق هسته ای، به تدریج حجم مطالب پیرامون موضوع مذاکرات و توافق میان ایران و کشورهای 5+1 کاهش می‌یابد. هرچند امروز بیشتر روزنامه ها به پوشش حضور آقایان ظریف و صالحی در مجلس شورای اسلامی به گونه های مختلف پرداخته اند، موضوعات سیاسی و اقتصادی نیز کانون توجه روزنامه های امروز بوده است.
کد خبر: ۶۴۹۲۱
تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۶ 22 July 2015
به گزارش تابناک گیلان، با فاصله گرفتن از توافق هسته ای، به تدریج حجم مطالب پیرامون موضوع مذاکرات و توافق میان ایران و کشورهای 5+1 کاهش می‌یابد. هرچند امروز بیشتر روزنامه ها به پوشش حضور آقایان ظریف و صالحی در مجلس شورای اسلامی به گونه های مختلف پرداخته اند، موضوعات سیاسی و اقتصادی نیز کانون توجه روزنامه های امروز بوده است.

موضوعاتی از قبیل وام ازدواج، قیمت خودرو، دریاچه ارومیه و... از موضوعات مورد علاقه روزنامه‌ها در امروز بوده است.

در ادامه می‌توانید روایت تابناک از مهم‌ترین مطالب روزنامه‌های چهارشنبه 31 تیرماه را مرور کنید.

«روزنامه قانون» در گزارشی با تیتر «ولوله در بازار قيمت خودرو» به واکنش های بازار خودرو به توافق هسته ای پرداخته است. قانون در این گزارش ضمن بیان این نکته که این روزها مشتریانشان د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌لواپس‌تر از گذشته هستند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌غد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌غه د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ارند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ که با ورود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ خود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌روهای جد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی که قرار است میان ایران و سایر کمپانی‌های مطرح د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نیا تولید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ شود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، قیمت خود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌روهایشان افت شد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی پید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ا کند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. آنچه البته به این نگرانی رنگ و بوی تازه ای د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه، گفته‌های محمد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رضا نعمت‌زاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه، وزیر صنعت، معد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ن و تجارت د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر روزهای گذشته است که به صراحت اعلام کرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه با توافق هسته‌ای، قیمت خود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌روهای خارجی باید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ سیر نزولی را آغاز کند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. این روزنامه در ادامه می نویسد:« اگرچه وزیر صنعت معتقد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ است که اتفاق خاصی د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر بازار خود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌روهای د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اخلی نیفتاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه است و قرار هم نیست که انتظار کاهش قیمت خود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌روهای د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اخلی را د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اشت اما به صراحت اعلام کرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه که با کاهش احتمالی نرخ ارز بعد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از توافق، قیمت خود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌روهای خارجی باید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ حتما و حتما کاهش یابد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر این راستا، فعالان بازار خود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رو می‌گویند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ که همین گفته‌های وزیر بر بازارشان اثر د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اشته و بیشتر افراد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی که به نوعی خود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌روهای خارجی د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر اختیار د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ارند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و قصد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تعویض آن را د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اشته‌اند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، نگران از احتمال کاهش قیمت، به نمایشگاه مراجعه می‌کنند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و خود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌روهای خود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ را برای فروش می‌گذارند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

آنها می‌گویند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ‌این روزها، رفت و آمد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها برای فروش خود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌روهای خارجی شد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ت بیشتری د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اشته و اگرچه بازار همچنان راکد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ است اما حضور متقاضیان د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر این نمایشگاه‌ها، بازار را به تحرک وا د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اشته است. البته حال و روز این روزهای خود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌روهای وارد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اتی را هم می‌توان به خوبی از شمار خود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌روهایی که این روزها جلوی نمایشگاه‌های اتومبیل صف کشید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه و بر سر خود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تابلوی فروش را د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ارند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، به خوبی حس کرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

اینجاست که به نظر می‌رسد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ چرخ خود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌روهای وارد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اتی د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر چاله توافق افتاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه است. نکته د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌یگری که د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر این میان از سوی مرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌م عنوان می‌شود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، این است که با ورود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و مذاکره خود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌روسازان خارجی برای تولید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر ایران، آنها هم می‌توانند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ خود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌روی خوب خارجی سوار شوند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و این پایانی بر یکه‌تازی لوکس‌سواران د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر خیابان‌ها و اتوبان‌هاست‌».

همچنین این روزنامه در گزارش دیگر اقتصادی با تیتر «معادن را هم كندند و بردند و خوردند!» درباره چند فساد در معادن می نویسد، «مهم ترین پرونده اختلاس که در یک سال گذشته در حوزه معدن تشکیل شده است به کارخانه آلومینیوم جاجرم باز می‌گردد؛ کارخانه‌ای که در نوع خود در کشور بی نظیر است و حالا مشخص شده از سال 89 تخلفات مالی و اختلاس شروع شده و فروش مطالبات دولتی به عنوان مشکول الوصول شروع شده و تا نیمه دوم سال گذشته ادامه داشته است.

حجت الاسلام نورالله قدرتی، رئیس کل دادگستری استان خراسان شمالی در این باره گفته است:« پرونده قضایی تخلف جرائم مالی شرکت آلومینای جاجرم در 26 بهمن سال 93 تشکیل شد و 11 متهم دستگیر شدند.از این تعداد برای 9 نفر قرار بازداشت موقت صادر شد که اکنون در بازداشت به سر می برند و دو نفر از متهمان نیز با قرار وثیقه در حال حاضر آزاد هستند». او با اشاره به دستگیری عوامل اصلی پرونده درباره تخلفات صورت گرفته گفته است:« جرایم پرونده کارخانه آلومینای جاجرم پولشویی ازطریق مشارکت در بعضی کارهای خلاف قانون، اختلاس، ارتشاء، مداخله خلاف ضابطه در معاملات دولتی، اهمال در انجام وظایف محوله با فروش حجم عمده محصولات شرکت بدون اخذ ضمانت های لازم، تضییع و حیف و میل اموال بیت‌المال و نزول خواری است».

بر اساس اسنادی که تاکنون از سوی قوی قضاییه مستند شده است اختلاس و تخلفات مالی صورت گرفته در این کارخانه تاکنون 60 میلیارد تومان برآورده شده البته رئیس کل دادگستری استان خراسان شمالی گفته این میزان رقم اولیه است و میزان دقیق مبلغ بعدا اعلام خواهد شد.

رانت خواری میلیاردی در معدن محلات

یکی دیگر از پرونده های جنجالی حوزه معدن به موضوع رانت خواری در واگذاری معادن سنگ آهن در استان مرکزی و شهر محلات باز می گشت که از سوی حجت الاسلام علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات و دلیجان برای اولین بار اواخر سال 92 مطرح شد و البته همچنان به نتیجه ای مشخص نرسیده است. او با شکایت به کمیسیون اصل 90 مجلس و تشکیل پرونده ای خواستار بررسی‌این موضوع شد. او در گفت‌و‌گوهایی در این‌باره اعلام کرد:« مدیرکل صنعت استان مرکزی در واگذاری معادن مر قانون را رعایت نمی‌کند و همین موضوع باعث شده رانت‌ خواری ویژه‌ای در واگذاری معادن به‌خصوص معادن سنگ در این استان شکل بگیرد. اقدامات خلاف قانون آنقدر واضح و مبرهن است که همه دست‌اندرکاران بخش معدن از این اقدامات شگفت‌زده شده‌اند؛ البته با وجود تذکرات فراوان به مدیرکل محترم استان و پیگیری‌های فراوان، این امر به نتیجه نرسیده و مباحث یاد شده ادامه دارد که به همین دلیل به کمیسیون اصل 90 مجلس شکایت کردیم». به گفته او کمیسیون اصل 90 مدارک فراوانی درباره تخلفات بخش معدن در استان مرکزی دارد؛ یکی از این مدارک رانت‌‌خواری‌های ویژه‌ای است که در این استان صورت می‌گیرد، مورد دیگر هم اضافه برداشت‌‌هاست.

مس کرمان و تخلف 1800 میلیارد تومانی

مس کرمان یکی از سه مجموعه بزرگ مس کشور است و از همین رو تخلفات مالی صورت گرفته در آن بسیار مهم و حساس محسوب می‌شود. پرونده تخلفات مالی 1800 میلیارد تومانی که آن هم از سوی تعدادی از نمایندگان مجلس برای اولین بار رو شد. اختلاسی که توسط فردی که «ن.پ» معرفی شده است و در زمان دولت گذشته صورت گرفته است. براساس اسنادی که تاکنون منتشر شده «ن. پ»، مدرس منابع انسانی در دانشگاه به یکباره با روی‌ کارآمدن دولت احمدی‌نژاد پله‌های ترقی را چندتا یکی بالا رفته و درنهایت با سقوط آزاد، دستگیر شد. البته به گفته نماینده کرمان حالا با وثیقه آزاد است اما مدتی را در زندان به سر برده است. البته در این پرونده جمع دیگری از مدیران سابق شرکت ملی مس نیز دستگیر شده‌اند و همه منتظر نوبت رسیدن وقت دادگاه برای محاکمه هستند.»


«روزنامه ایران» نیز در مطلبی با تیتر «بابک زنجانی دوم نداریم» به خبرسازی این روزهای اخیر در ارتباط با پیدا شدن بابک زنجانی دوم واکنش نشان داده ‌و به نقل از جهانگیری معاون اول رئیس جمهور می نویسد: «‌‌متأسفانه عده ای با بزرگنمایی و حاشیه‌سازی و طرح مطالبی تحت عنوان وجود بابک زنجانی دوم، سعی دارند تخلفات بابک زنجانی را کم اهمیت جلوه دهند و با سیاه‌نمایی، اقدامات شایسته قوه قضائیه در برخورد با تخلفات را نادیده بگیرند. وی اضافه کرد: پرونده بابک زنجانی، پرونده ای منحصر به فرد بود که به دلیل سوء مدیریت و بی‌تدبیری در گذشته ایجاد شد و اطمینان داریم با اقدامات انجام شده در وزارت نفت، دیگر شاهد تکرار وقوع چنین تخلفی در کشور نخواهیم بود‌».


«روزنامه ابتکار» نیز در گزارشی انتقادی نسبت به موضوع وام ازدواج واکنش نشان داده است و در مطلبی با تیتر «وام ازدواج قسطی یا ازدواج قسطی» می نویسد:« چند سالی است که مسأله جدیدی با عنوان کاهش نرخ ازدواج به جان جامعه افتاده و نگرانی بسیاری، از خانواده ها گرفته تا مسئولان را برانگیخته است. برای مقابله با این مسأله جدید سخن های بسیاری رفته است. اعطای وام ازدواج یکی از راهکارهایی است که در این زمینه عملی شده است. تجربه گرفتن وام ازدواج را بسیاری از زنان و مردان متاهل پشت سر گذاشته اند. اگر در این باره از آن ها سؤالی پرسیده شود، هر کدام از آن ها به گونه ای متفاوت جریان وام گرفتن را تعریف می کند. بعضی از بوروکراسی طاقت فرسا می گویند. بعضی دیگر از دریافت دیر هنگام آن حرف می زنند و با خنده ضرب المثل «نوش دارو بعد از مرگ سهراب» را می گویند. البته عده ای هم هستند که از دریافت سریع می گویند و با خرسندی از خوبی های پدیده پارتی حرف می زنند. بعضی هم از بازپرداخت زود گلایه می کنند و می گویند زندگیمان را با پرداخت قسط آغاز کردیم. در این بین موضوعی که تقریبا همه به آن اشاره می کنند و در برابر دوندگی های گرفتن وام بی ارزشش می خوانند، کم بودن مبلغ این وام است. حالا برخی نمایندگان مجلس این موضوع را مورد اشاره قرار داده و در نامه ای به رییس جمهور خواستار افزایش مبلغ وام ازدواج شده اند. در این نامه که چند روز پیش به امضای 12 تن از نمایندگان مجلس رسید، آمده است: «ضروری است به موازات پیگیری مساله اشتغال جوانان که عملا به شرایط عمومی اقتصاد مربوط است و آثار آن در میان مدت خود را نشان می‌دهد هر چه سریعتر وام قرض‌الحسنه ازدواج به عنوان تنها سیاست حمایتی کشور از ازدواج جوانان به نحوی تغییر کند که حداقل نیمی از هزینه های ازدواج از این طریق پوشش داده شده تا شرایط ازدواج تسهیل گردد. در نتیجه پیشنهاد می‌شود که وام قرض‌ الحسنه ازدواج به 10 میلیون تومان با پرداخت 4 ساله افزایش یافته و پرداخت آن برای جوانان تسهیل شود‌».


«روزنامه آرمان» در گزارشی از حضور آقایان صالحی و ظریف در صخن علنی مجلس با تیتر جالب «آب خوش ‌ظریف حال‌ خوش منتقدان» می نویسد: «‌بهارستان روزگذشته در حالی اولین جلسه علنی خود را بعد از ماه مبارک رمضان برگزار کرد که حال و هوایی کاملا هسته‌ای داشت. راس ساعت هشت و یازده دقیقه صبح سه‌شنبه صحن علنی مجلس با ریاست علی لاریجانی آغاز شد و از آنجایی که طی روزهای گذشته خبرها حاکی از حضور تیم مذاکره کننده در ساختمان هرمی شکل میدان بهارستان بود اولین روز بعد از تعطیلات عید سعید فطر، مجلس میزبان اعضای وزارت امور خارجه بود. به هر صورت قریب یک هفته است که از مهمترین توافق بین‌الملل که می‌توان آن را توافقی تاریخی در عرصه جهانی دانست می‌گذرد و بر اساس قراری که وزیر امورخارجه با نمایندگان گذاشته بود باید به بهارستان می‌رفت و در مورد آنچه در وین رخ داد و آنچه توافق شد گزارشی ارائه می‌کرد. محمدجواد ظریف و علی اکبر صالحی و دیگر اعضای تیم مذاکره کننده در میان استقبال نمایندگان وارد صحن شدند تا در وقت خود به پشت تریبون بروند و آنچه باید بگویند را از بلندگوی مجلس به گوش ملت و نمایندگان آنها برسانند. ظریف گزارشی از نتیجه مذاکرات و جزئیات توافق وین را به اطلاع بهارستا‌ن‌نشینان رساند و پس از تلاش‌های 22ماهه بالاخره توانست در انتهای این ماراتن آب خوشی بنوشد همانطور که دیروز در مجلس به نظر می‌رسید برخی منتقدان وی نیز خیالشان راحت شده است!»

همچنین این روزنامه در خبری با تیتر « مصرف سالانه 420 ميليون ليتر الكل» به نقل از معاون وزیر بهداشت نوشته: «‌شيوع مصرف دخانيات، تغذيه ناسالم، كم تحركي، مصرف الكل، عوامل خطر بيولوژيك همچون فشار خون، ديابت، اضافه وزن و چاقي در جامعه زمينه‌هاي همكاري دو نهاد را بيش از پيش ضروري مي‌سازد. معاون وزير بهداشت با اشاره به مصرف سالانه 420 ميليون ليتر الكل در جامعه، اپيدمي بيماري‌هاي واگير و همه‌گيري‌هايي كه هر از گاه در كشور از اين رهگذر اتفاق مي‌افتد را متذكر شد و گفت: گستره اين بيماري‌ها بسيار زياد است. سياري از بيماري‌هاي منتقله از حيوان به انسان مانند سالك، گزيدگي‌ها، تردد دام‌ها در شهرهاي مختلف و انتقال بيماري‌ها از اين طريق گرفته تا كنترل مرزها و اپيدمي‌هاي آنفلوانزاي پرندگان وبا، ذبح غيرمجاز دام و همچنين شيوع بيماري‌هاي واگير خبر داد».


«روزنامه کیهان» نیز در مطلبی با تیتر «‌ورق خوردن تاریخ با سیب‌زمینی سرخ کرده؟!» به زعم خود به پشت پرده جریانی اشاره می کند که می خواهد سطح خواسته های مردم از توافق هسته ای را کاهش دهد. این روزنامه در بخشی از گزارش خود می نویسد: «‌در حالی که قرار بود توافق هسته‌ای زمینه آزادسازی 150میلیارد دلار از دارایی‌های بلوکه شده ایران را فراهم کند، یک جریان خاص سعی دارد سقف انتظارات از توافق را به چشیدن طعم سیب زمینی سرخ کرده و همبرگر مک دونالد تقلیل دهد! اما روند ماجرای دستاوردهای این توافق به اصطلاح تاریخی با گذشت زمان به مسائل قابل تامل‌تری نیز رسیده است. در حالی که کشور از مشکلات مختلف بسیاری رنج می‌برد و دولتمردان مدعی بودند با حصول این توافق همه مشکلات -از سرمایه گذاری گرفته تا اشتغالزایی و حتی محیط زیست و آب شرب!- حل خواهد شد، جریانی مرموز در حال تنزل و تقلیل مطالبات و انتظارات بحق مردمی به مسائلی سخیف و انحرافی است.

کلید چرخید، سیب زمینی سرخ کرده رسید؟!

جالب‌ترین این موارد را می‌توان در موضوع حضور برند غذایی مک دونالد دید. مک دونالد یک شرکت مواد غذایی آمریکایی است که سیب زمینی سرخ کرده و همبرگر معروف‌ترین محصولات آن است. مک دونالد یکی از اصلی‌ترین نمادهای سبک زندگی آمریکایی به شمار می‌رود.

یک سایت خبری که مدعی حمایت از دولت نیز هست روز گذشته در خبری قابل تامل خبر مرکز تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو را به شایعه حضور مک دونالد در ایران پیوند زده و آدرس این مرکز را برای کسب مجوز ارائه می‌کند و اینگونه تیتر می‌زند؛ «مک دونالد» اگر به ایران بیاید چگونه باید «نشان حلال» دریافت کند؟

اما از این جالب‌تر تحلیل یک روزنامه زنجیره‌ای از این قضیه است. این روزنامه در تحلیل خود خواستار دامن نزدن به این قضیه می‌شود چرا که به زعم این روزنامه، آرزوی حضور مک دونالد در ایران بسیار بزرگ است! و ممکن است محقق نشده و باعث سرخوردگی مردم شود!»


«روزنامه شرق» نیز در گفت و گو با عبدالله ناصری به عنوان فعال سیاسی با تیتر «‌دولت مطالبات پس از توافق را برنامه‌ریزی کند» به نقل از وی می نویسد: «‌معتقدم تیم پرتلاش و متخصص مذاکره‌کننده ما، دو مسئله بزرگ را تا به اینجا به نتیجه رسانده و آن برنامه جامع اقدام مشترک و قطع‌نامه ٢٢٣١ شورای امنیت سازمان ملل در لغو تحریم‌های شش قطع‌نامه گذشته است. اما مدیریت مطالبات شکل‌گرفته اجتماعی، کم‌اهمیت‌تر از این دو رویداد بزرگ نیست. دولت حتما باید برای مدیریت مطالبات، برنامه داشته باشد. از این به بعد یکی از ترفندهایی که تندروها، صداوسیما و رسانه‌های مخالف برای دامن‌زدن به مطالبات از دولت- که از ابتدای دولت یازدهم در حال ایجاد آن بودند- همین مسئله برجام خواهد بود.آنها هم متوجه شده‌اند که متأسفانه دولت برنامه مشخصی برای تبیین شرایط پس از توافق ندارد. از ابتدا هم همه استادان باسابقه و مدیران توانمند گذشته و حال کشور یک‌صدا می‌گفتند که توافق احتمالی هسته‌ای، به‌هیچ‌روی نمی‌تواند همه گره‌های چندین‌ساله و بیماری‌های مزمن ساختار توسعه در ایران را یک‌شبه حل کند اما امکان انعکاس چندانی پیدا نکرد و طرف مقابل با استفاده از ابزارهای قدرتمندی که دارد، مطالبات اجتماعی را بالا برد. مسئله جدی دیگر، فرورفتن جامعه در حالت انتظار است و فعالیت‌های اقتصادی، با نوعی توقف و سکون همراه شده است. دولت برای گذر از این شرایط حتما باید برنامه مشخص داشته باشد. البته از منظر برنامه‌ریزی کوتاه‌مدت و میان‌مدت اقتصادی، حتما برنامه‌های جدی دارد اما از منظر افکارسازی عمومی، باید تدابیری اندیشیده شود که به نظر من، تابه‌حال چنین نبوده است‌‌».
منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار