جزیره قشم؛ پایلوت فعالیت های شیلاتی کشور

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم از برنامه تبدیل شدن قشم به عنوان پایلوت فعالیت های حوزه شیلات کشور خبر داد. این جزیره یکی از مستعد ترین مناطق دریایی کشور برای فعالیت در حوزه شیلات شده است.
کد خبر: ۵۲۸۶۷
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۲ 25 June 2015
به گزارش تابناک - جزیره، حمید رضا مومنی در دومین نشست کمیته راهبردی شیلات که با حضور دبیر و چند تن از اعضای این کمیته در ساختمان مرکزی منطقه آزاد قشم برگزار شد، گفت: برای ارتقای فعالیت های شیلاتی، به بازاریابی پیش از تولید و اهمیت چگونگی بسته بندی، تبلیغات، قیمت نهایی و نحوه فروش آن، نیازمندیم.

وی به موضوع بازرگانی به عنوان یکی از مهمترین وظایف کمیته راهبردی شیلات اشاره کرد و یادآور شد:  کمیته راهبردی با شناخت رقبا، رفتار خاص خریداران، نحوه ارائه محصولات و همسویی با بازار نقش مهمی در تعیین سرنوشت فعالیت شیلاتی این منطقه، دارد.

مومنی با اشاره به سهم تعین شده 40 هزار تنی شیلات قشم، اعلام کرد:سازمان منطقه آزاد قشم با نگاه به افزایش این سهم تا 60 هزار تن و بیشتر از آن، آماده لکه گذاری زمین مورد نیاز برای فعالیت های شیلاتی در این منطقه می باشد.

به گفته وی، قشم موقعیت ویژه ای در حوزه شیلات دارد و چهار نقطه جزیره شامل باسعیدو، کندالو، دوستکو و سلخ و همچنین نقاطی از جزایر هرمز، هنگام و لارک برای فعالیت شیلاتی از شرایط بسیار ایده آل برخوردارند.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم همچنین از فعال سازی پنجره واحد خدمات در این سازمان با هدف تسریع در ارائه خدمات به سرمایه گذاران واقعی و توانمند خبر داد و گفت: در حوزه شیلات زمین مورد نیاز به صورت اجاره ای در اختیار فعالان این حوزه قرار می گیرد.

وی در ادامه سخنان خود به اهمیت نگاه ملی سازمان منطقه آزاد در حوزه سرمایه گذاری ها اشاره کرد و گفت: در زمینه جذب سرمایه گذاران براساس استراتژی دبیرخانه مناطق آزاد کشور به اهمیت ارزش فعالیت ها در سطح کلان و ملی توجه ویژه داریم.

موسی بدیعی دبیر کارگروه کمیته راهبردی شیلات هم در این نشست، گفت: موضوع آبزی پروری یکی از آیتم های مهم در حوزه فعالیت های اقتصادی کشور است.

وی از پرورش ماهی در قفس به عنوان یک راهکار مهم در فعالیت های شیلاتی نام برد و گفت: حرکت فعالیت های شیلاتی با رویکرد پرورش ماهی در قفس از مسیر سنتی به سمت صنعتی با هدف تولید بیشتر و درآمد افزون تر، متحول خواهد شد.

بدیعی با اشاره به حمایت سازمان منطقه آزاد قشم در زمینه واگذاری زمین برای فعالیت های شیلاتی، از قوانین و مقررات و همچنین تعیین راهکار واردات و صادرات این گونه محصولات بدون نیاز به دریافت مجوز از استان به عنوان دیگر امتیازات ویژه سرمایه گذرای شیلات در قشم نام برد.

عبدالحمید یزدانی عضور کارگروه کمیته راهبردی شیلات هم در این نشست از قشم به عنوان جزیره فرصت های طلایی از جمله در حوزه شیلات نام برد.

وی با اشاره به ذخیره گاه عظیم مشترک ایران و عمان در زمینه صید فانوس ماهیان، اعلام کرد: برای بهره برداری 120 هزار تن از این محصول در سال از ذخیرگاه مشترک دریای عمان به 200 کشتی  نیاز داریم.

یزدانی ادامه داد: 35 درصد از غذای مورد نیاز سهم 40 هزار تن آبزی پروری قشم را می توان از صید فانوس ماهیان و تبدیل آن به پودرماهی تامین کرد.

فرزین حقدل معاون اقتصادی و بازرگانی منطقه آزاد قشم هم در این نشست، گفت: اداره استاندارد قشم با داشتن تفویض اختیار از مرکز، از توان بالای ارائه خدمات در حوزه های مختلف به سرمایه گذران در زمینه واردات کالا به این جزیره و صادرات آن از جمله در حوزه شیلاتی برخوردار است.

محمد پرورش مدیر شیلات شهرستان قشم هم از فراهم کردن زیرساخت ها و تسریع در صدور مجوزها به عنوان مهمترین نیاز حوزه فعالیت های شیلاتی در قشم نام برد.

وی از آبزی پروری، صید و صیادی، صنایع شیلاتی، بنادر صیادی و آبزیان حفاظت شده به عنوان محورهای فعالیت های شیلاتی قشم نام برد.

جهانگیر مجیدی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت منطقه آزاد قشم نیز طی سخنانی کوتاه گفت: برای تکمیل زنجیره توسعه پایدار باید همه مزیت های مربوط به فعالیت در هر حوزه کاری شناسایی کنیم.

وی ادامه داد: صنعت شناورسازی قشم یکی از محورهای توسعه شیلات محسوب می شود که با تعیین دقیق سهم فعالیت های شیلاتی قشم می توان در تولید شناورهای مورد نیاز این حوزه نیز برنامه ریزی کرد.

مباحث تحقیقات علمی در حوزه شیلات و نکات مربوط به محیط زیست نیز از دیگر موضوعاتی بود که اهمیت آن توسط دیگر شرکت کنندگان در این نشست مورد بررسی قرار گرفت.
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار