به گزارش خبرگزاری تابناک کرمانشاه به نقل از فارس، هر ساله در فصل بهار و اردیبهشتماه با بارشها، رعد برق و افزایش رطوبت خاک، شرایطی مناسبی برای رشد قارچهای وحشی در دامنهکوهها و دشتهای استان فراهم میشود.
مقداری از این قارچهایی که در محیطهای طبیعی به خصوص زیر درختان رشد کردهاند شبیه قارچ خوراکی، اما سمی و غیرخوراکی هستند که به راحتی قابل شناسایی نیستند.
بارها در کشورمان، البته بیشتر در استانهای غربی همچون کرمانشاه، کردستان و لرستان که مستعد پرورش این قارچها هستند، اتفاق افتاده که افرادی با مصرف این نوع قارچهای سمی مسموم شدهاند و یا حتی جان خود را از دست دادهاند.
علی میکائیلی، متخصص قارچشناسی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در این خصوص، اظهار داشت: در بهار و بارش باران رویش قارچ خودرو در طبیعت زیاد است که متاسفانه بعضی از افراد برای مصرف خود یا فروش اقدام به جمعآوری میکنند.
وی ادامه داد: تشخیص قارچ خوراکی از سمی برای افرادی خیلی راحت نیست و هیچ راهی و روش تشخیصی برای متمایز کردن قارچ سمی از خوراکی وجود ندارد استفاده از فاکتورهای مثل رنگ، جنس، بو، استفاده از ظروف نقرهای، پوست پیاز و شیر هیچگونه ارزشی ندارد، تنها در مراکز تخصصی و آزمایشگاه قابل تشخیص است.
این متخصص قارچ شناسی اضافه کرد: اگر قارچ سمی جمعآوری شود حتی از طریق دستی که تماس پیدا کرده میتواند وارد بدن شود، این سم متاسفانه با شستن قارچ، پختن و یا حتی خشک کردن به مدت چند سال از بین نمیرود.
وی تصریح کرد: وقتی با مصرف اینگونه قارچها، سم وارد بدن شود نکته مهم اینجاست که هیچگونه واکسنی علیه سموم قارچی وجود ندارد و اغلب به شدت مرگبار یعنی سبب نارسایی حاد کبدی و مرگ میشود.
میکائیلی گفت: سموم قارچی سبب تخریب بافت کبد میشوند، حتی پیوند زدن در این مرحله از مسمومیت نمیتواند فرد را نجات دهد.
وی ادامه داد: توصیه میشود در این شرایط که نظام پزشکی و درمانی کشور درگیر بیماری کرونا ویروس هستند، با یک بار اضافی ناشی از مسمومیت قارچی آنها را خستهتر نکنیم.
وی در پایان، خاطرنشان کرد: اگر کسی تمایل به مصرف قارچ دارد بهتر است از قارچ خوراکی که در سالنهای پرورش قارچ تولید میشود استفاده کند، فرقی هم از نظر تغذیهای با قارچ خودرو ندارد.