مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان:
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان یزد استفاده از ظرفیت احکام جایگزین حبس مطابق با ماده ۷۹ قانون مجازات اسلامی و کمک صنایع استان برای توسعه کتابخانه‌ها را خواستار شد.
کد خبر: ۱۱۰۳۷۹۲
تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۶ 06 May 2023

محمدمحسن رفیعی در نشست شورای اداری این اداره اظهار داشت: امیدواریم در سال جاری با هماهنگی‌ دستگاه قضایی، آمار مجازات‌های جایگزین حبس به نحو چشمگیری افزایش یابد و با کمک قضات و صنایع استان، از این دو ظرفیت برای توسعه و تجهیز کتابخانه‌ها استفاده شود.

معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی اداره کل کتابخانه های استان یزد نیز با تبیین رویکرد جدید نهاد در نگاه به کتابخانه‌ها با توجه به عملکرد آنها، گفت: در سال جدید مقرر شده کتابخانه‌های با عملکرد ضعیف با یکدیگر ادغام شوند، به طوری که یک کتابدار باید سه روز در یک کتابخانه و سه روز در کتابخانه ای دیگری کار کند ضمن اینکه تخصیص تجهیزات نیز به تناسب عملکرد کتابخانه انجام می شود.
حامد عطارها با تاکید بر ارزیابی عملکرد رؤسای نهاد کتابخانه ها در شهرستان‌های استان اظهار داشت: با هدف افزایش انگیزه‌ کاری تصمیم بر آن شد که رؤسای شهرستان‌ها براساس ملاک‌هایی از جمله تعداد و کیفیت برنامه‌ها و جلسات، میزان توجه به بخشنامه‌ها و دستور العمل‌ها ، میزان تلاش برای جذب منابع مالی و غیرمالی و همچنین رعایت قوانین و مقررات اداری و مالی، ارزیابی و نمره دهی شوند.
وی گفت: با جمع‌بندی این نمرات رؤسای سه شهرستان اردکان، مهریز و ابرکوه با توجه به انجام درست وظایف و مسئولیت‌ها در حوزه های مختلف کاری به عنوان رؤسای برتر سال ۱۴۰۱ استان یزد معرفی می‌شوند.
علی عباسی معاون اداری مالی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان نیز در خصوص ساماندهی امور مالی ادارات شهرستان‌ها و کتابخانه‌ها و همچنین چگونگی واریز کمکهای مالی خیرین به حساب اداره کل توضیحاتی ارائه کرد.
کارشناس امور کتابخانه‌های اداره کل کتابخانه های استان یزد نیز گزارشی از عملکرد پنج ساله کتابخانه‌های عمومی استان ارائه کرد و گفت: بر اساس گزارش اخذ شده از سامانه سامان میزان جذب عضو و امانت کتابخانه‌ها در ۵ سال گذشته مورد بررسی قرار گرفت که بر اساس آن، در میان کتابخانه‌های شهری به ترتیب کتابخانه های امام علی(ع)یزد، مرکزی یزد و مرکزی میبد و در میان کتابخانه‌های روستایی، کتابخانه محمدرضا شیرزاده مهریز، جوادالائمه اشکذر و امام علی(ع) ترکان و هرابرجان بیشترین جذب عضو را در پنج سال گذشته داشته‌اند.
زهرا حسام زاده افزود: بر اساس این گزارش بیشترین میزان امانت کتاب در پنج سال گذشته در کتابخانه‌های شهری به ترتیب مربوط به کتابخانه مرکزی میبد، امام علی (ع) یزد و مرکزی استان و در میان کتابخانه‌های روستایی به ترتیب مربوط به کتابخانه جوادالائمه اشکذر، محمدرضا شیرزاده مهریز و شهید شفیعی ابرکوه می‌باشد.
کارشناس امور فرهنگی اداره کل نیز گفت: با بررسی های انجام شده شهرستان اردکان بر اساس تعداد فعالیت های فرهنگی به نسبت تعداد کتابداران، بالاترین آمار را هم از لحاظ تعداد فعالیت فرهنگی و هم کیفیت برنامه ها در سال گذشته در استان ازآن خود کرده است.
ایمان مطهری‌نیا در ادامه با تشریح فعالیت های دوازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی افزود:در این جشنواره شهرستان‌ها بر اساس شاخصه هایی از جمله تعداد شرکت کنندگان، ارائه مستند کامل از فعالیت های جشنواره در سطح شهرستان و میزان اثرگذاری جشنواره در آحاد مردم با توجه به تبلیغات انجام شده، رتبه بندی می شوند.
تعداد کتابخانه های عمومی استان یزد ۱۱۲ باب است که به ازای هر ۱۱ هزار و 6 نفر یک کتابخانه وجود دارد و بیش از ۸۹ هزار و ۴۳۷ نفر عضو کتابخانه های عمومی استان یزد هستند که ۷.۲ دهم درصد جمعیت استان را شامل می شود.

۲ میلیون و ۴۴ هزار و ۴۹۸ جلد کتاب در کتابخانه های استان نگهداری می شود.

منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار