کد خبر: ۲۵۴۱۸۳
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۰ 02 July 2016

مدیر کل جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: محصول خرما ربی در ایران مختص سیستان وبلوچستان است که این نوع خرما یک رقم گوشتی و خشک با حالت شکلاتی دارد و بیشترین سطح زیر کشت را دارا است.

رضا نجفی در گفت وگو با ایسنا- منطقه سیستان و بلوچستان، اظهار کرد: برای نگهداری خرمای ربی نیاز به سردخانه نیست وتنها به یک کارخانه بسته بندی و درجه بندی نیاز است.

وی با بیان اینکه خرمای مضافتی یک خرمای تر و نرم است بلافاصله بعد از برداشت باید در سردخانه قرار گیرد تصریح کرد: برای جلوگیری از ترش شدن این خرما باید آن را در سردخانه با دمای صفر درجه نگهداری کرد.

وی در خصوص اینکه سطح زیر کشت نخلستان های استان 55 هزار هکتار است تصریح کرد: از این میزان 44هزار هکتار بارور و بقیه غیر بارور است و پیش بینی می شود از این میزان سالیانه چیزی حدود 225 هزار تن انواع خرما تولید شود.

مدیر کل جهاد کشاورزی استان اذعان کرد: مناطق خرما خیز استان شهرستان های ایرانشهر، نیک شهر، سراوان، دلگان، فنوج، قصرقند، سیب سوران، مهرستان، سرباز، خاش، میرجاوه و زاهدان است که از این بین شهرستان های ایرانشهر، سراوان، مهرستان، سیب سوران، فنوج ودلگان خرمای درجه یک تولید می کنند.

نجفی عنوان کرد: سال گذشته از سطح نخلستان های استان 218هزار تن خرما برداشت شده است و بیشترین بهره برداران کشاورزی مربوط به بخش خرما هستند .

وی در ادامه افزود: در حال حاضر برداشت یک سری از ارقام زود رس مانند کتومی، نگال، آشوبه و ربی سر چاهی که مصرف تازه خوری و محلی دارند در مناطق نیک شهر و قصر قند شروع شده و برداشت اصلی این محصول از نیمه مرداد ماه شروع خواهد شد.

وی عنوان کرد: خرمای مربوط به استان به کشورهای افغانستان، پاکستان، کشورهای حوزه خلیج فارس، آسیای میانه وکشورهای اروپایی صادر می شود.

وی در رابطه با کارخانه فرآوری محصول خرما گفت: جذب سرمایه گذار در مورد کارخانه فراوری پس از برداشت باعث توسعه صنایع وافزایش درآمد خانوار روستایی خواهد شد.

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار